Șefa de post din Bârsana a fost arestată preventiv! Ce a făcut cu țigările confiscate?

Șefa de post din Bârsana este suspectată că ar fi vândut țigările ridicate în urma unor percheziții din noiembrie anul trecut. Fapta a fost descoperită recent, când polițiștii au vrut să transporte țigările în camera de corpuri delicte a inspectoratului județean. Tutunul a dispărut, iar în cele aproximativ 5.500 de pachete era rumeguș.

Cum a început totul? Țigările confiscate

La data de 26 noiembrie 2022, polițiștii au fost sesizați cu privire la existenţa unei cantităţi de ţigări într-un imobil al cărui proprietar este plecat din ţară. O echipă a Secţiei 5 Poliţie Rurală Ocna Şugatag s-a deplasat la acel imobil. Au constatat că într-o anexă erau 5.568 pachete de ţigări având inscripţii şi marcaje specifice Ucrainei şi Republicii Moldova şi le-au ridicat. Acestea au fost depozitate la sediul Postului de Poliţie Bârsana.

Ulterior,  în 5 decembrie 2022, polițiștii au dus țigările la Camera de Corpuri Delicte a IPJ Maramureș, spre păstrare până la soluţionarea cauzei.

Lupul paznic la …țigări

Cu acest prilej, s-a constatat că  4.081 pachete, dintre cele 5.568 pachete ridicate, conţineau rumeguş.

Din cercetări, s-a ajuns la concluzia că țigările au fost înlocuite în perioada în care se aflau depozitate la sediul Postului de Poliţie Bârsana.

Polițiștii de la IPJ Maramureș au demarat o anchetă, sub coordonarea procurorilor de caz.

Ce a făcut cu țigările confiscate?

Cercetările au fost astfel extinse sub aspectul infracţiunilor de delapidare, sustragere sau distrugere de probe sau înscrisuri, participaţie improprie la fals intelectual.

În final, principali suspecți au fost șefa postului de Poliție Bârsana și alți 5 civili, față de care s-a dispus începerea urmăririi penale.

Șefa de post din Bârsana arestată

După o reținere de 24 de ore în data de 20 ianuarie, în cursul zilei de ieri, șefa Postului de Poliție Bârsana a fost arestată preventiv pentru 30 de zile. Aceasta este cercetată pentru săvârșirea infracțiunilor de delapidare sustragerea sau distrugerea de probe sau înscrisuri și participație improprie la fals intelectual. Alături de polițistă au mai fost arestați încă doi suspecți, alți trei fiind cercetați în libertate, conform site-ului baiamare.net.

Valoarea țigărilor depășește 11.000 de euro.

Vezi și: O polițistă de la Rutieră înjură ca la ușa cortului. Conducerea a vrut să o protejeze (VIDEO EXCLUSIV)

Cine este fosta polițistă arestată în dosarul celor doi frați interlopi Tate

Comunicatul Parchetului de pe lângă Judecătoria Dragomirești

Dispune arestarea preventiva, pe o perioada de 30 de zile, incepand cu data de 21.01.2023, pana la data de 19.02.2023 inclusiv, a inculpatei POP SILVIA, cercetata pentru savarsirea infractiunilor de delapidare, fapta prev. si ped. de art. 295 din Codul penal, sustragerea sau distrugerea de probe sau inscrisuri, fapta prev. si ped. de art. 275 alin. 1 din Codul penal, contrabanda, fapta prev. si ped. de art. 270 alin. 3 rap. la art. 274 din Legea nr. 86/2006 si participatie improprie la fals intelectual, fapta prev. si ped. de art. 52 alin. 2 rap. la art. 321 Cod penal, totul cu aplic. art. 38 alin. 1 si 2 Cod penal.

Încă doi civili arestați preventiv

Dispune arestarea preventiva pe o perioada de 30 de zile, incepand cu data de 21.01.2023, pana la data de 19.02.2023 inclusiv, a inculpatului REDNIC LORINt, cercetat pentru savarsirea infractiunilor de complicitate la delapidare, fapta prev. si ped. de art. 48 rap. la art. 295 din Codul penal, complicitate la sustragerea sau distrugerea de probe sau inscrisuri, fapta prev. si ped. de art. 48 rap. la art. 275 alin. 1 din Codul penal si contrabanda, fapta prev. si ped. de art. 270 alin. 3 rap. la art. 274 din Legea nr. 86/2006, totul cu aplic. art. 38 alin. 1 si 2 Cod penal.

Dispune arestarea preventiva pe o perioada de 30 de zile, incepand cu data de 21.01.2023, pana la data de 19.02.2023 inclusiv, a inculpatului RUS LORINT cercetat pentru savarsirea infractiunilor de complicitate la delapidare, fapta prev. si ped. de art. 48 rap. la art. 295 din Codul penal, complicitate la sustragerea sau distrugerea de probe sau inscrisuri, fapta prev. si ped. de art. 48 rap. la art. 275 alin. 1 din Codul penal si contrabanda, fapta prev. si ped. de art. 270 alin. 3 rap. la art. 274 din Legea nr. 86/2006, totul cu aplic. art. 38 alin. 1 si 2 Cod penal.

Prezumția de nevinovăție

 Cercetările, în prezent nu sunt finalizate, însă la acest moment nu pot fi oferite alte informaţii, existând riscul ca furnizarea altor date legate de urmărirea penală să afecteze cursul anchetei.

Precizăm că această etapă a procesului penal reprezintă, conform Codului de procedură penală, faza de urmărire penală, situaţie care nu poate în niciun fel să înfrângă principiul prezumţiei de vinovăţie.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...

Cele mai citite articole

O polițistă de la Rutieră înjură ca la ușa cortului. Conducerea...

O polițistă din București s-a filmat cu cameră body cam din dotare în timp ce înjura ca la ușa cortului un șofer tras pe...

Un autocar cu 44 de pasageri a luat foc pe A1,...

Un autocar în care se aflau 44 de pasageri a luat foc marți dimineață, pe autostrada A1, între Sebeș și Sibiu. Călătorii au reușit...