Semnele celui de-al treilea val al pandemiei. Ce se va întâmpla de săptămâna viitoare în București

Încă de miercuri, trei sectoare ale Capitalei sunt în scenariul roșu, cel mai afectat fiind Sectorul 1. Intrarea municipiului București în scenariul roșu ar însemna închiderea școlilor, a domeniilor HoReCa și cultural, dar și a caselor de pariuri.

Bucureștiul se îndreaptă spre scenariul roșu, iar epidemiologii avertizează că asta s-ar putea întâmpla de săptămâna viitoare, mai ales că există o creștere cu aproape 20% a cazurilor de îmbolnăviri cu virusul SARS-CoV-2. Intrarea Bucureștiului în scenariul roșu ar însemna că școlile vor reveni în format online și că se vor prezenta fizic doar preșcolarii și elevii din clasele primare. În plus, vor fi oprite activitățile din domeniile HoReCa și cultural, dar și casele de pariuri.





„Sunt mai mulți factori: poate sunt noile tulpini, vorbim despre reluarea mai multor activități. Sunt măsuri destul de mici, dar luându-le împreună, influențează, iar aceste creșteri nu au fost exponențiale, au fost pas cu pas în ultimile săptămâni. Era de așteptat ca la un moment dat să se schimbe scenariile în anumite regiuni. Este important ca focarele să fie luate în calcul pentru că, în final, acolo este un punct de plecare pentru tot ce se întâmplă în regiune. Este important să le vedem pe toate pentru a avea o imagine de ansamblu”, a declarat Dr. Adrian Marinescu, de la Institutul Matei Balș din București, în direct la Realitatea Plus.

Sectorul 1 are cea mai mare rată de incidenţă COVID-19 din Bucureşti, de 3,98 la mie în ultimele 14 zile, potrivit informaţiilor publicate de Guvern.

Încă de miercuri, trei sectoare sunt în scenariul roşu, cu o incidenţă de peste 3 la mie.

Ratele de infectare din fiecare sector:

  • Sectorul 1 – 3,98
  • Sectorul 2 – 3,01
  • Sectorul 3 – 2,38
  • Sectorul 4 – 3,03
  • Sectorul 5 – 2,44
  • Sectorul 6 – 2,64

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...