Simona Halep, interviu la 6 luni de la acuzațiile de dopaj: „Cât mai trebuie să aştept?”

Simona Halep a acordat un interviu pentru Tennis Majors, potrivit Agerpres, în care a vorbit despre acuzațiile de dopaj și perioada de suspendare provizorie.

Jucătoarea română de tenis cere să fie judecată cât mai repede, pentru a avea şanse să-și continue cariera. Halep a fost testată pozitiv la US Open 2022, acolo unde românca a fost învinsă în primul tur de ucraineanca Daria Snigur, cu 6-2, 0-6, 6-4.

„Nu am consumat niciodată, în mod conştient, cel mai mic produs interzis”, a răspuns Halep la întrebarea dacă a luat roxadustat. 

„Nu m-am gândit niciodată că mă voi găsi implicată într-o asemenea poveste”, a mai spus Halep, care a subliniat că este ”curată”.

”Nu am dorit să ies şi să vorbesc deoarece este un lucru foarte delicat. Nu i-am făcut faţă prea bine din cauza emoţiei. Dar simt nevoia să le vorbesc suporterilor, fanilor şi publicului larg, deoarece sunt sigură că vor să ştie de ce durează aşa de mult, simt acest lucru”, a subliniat Halep.

”ITF a cerut ca audierea din 24 martie să fie anulată. Nu am fost de acord, deoarece regula spune că un jucător care este suspendat provizoriu are dreptul să fie audiat de urgenţă. Totul durează prea mult. Am cerut ITF să îmi fie ridicată suspendarea pentru a putea juca şi am fost refuzată”, a mai spus Simona Halep. Sportiva a adăugat că a efectuat zece teste antidoping de la depistarea sa pozitivă şi toate au fost negative.

Simona Halep şi-a exprimat nerăbdarea cu privire la audierea ei: „Nu cer tratament special. Vreau doar să fiu judecată: cât mai trebuie să aştept?”, a întrebat ea.

”Cred că nu este corect să treacă opt luni fără să fiu judecată de un tribunal. Emoţional, toate această perioadă nu a fost uşoară”, a adăugat Halep, care a precizat că a primit susţinere din partea publicului, iar antrenorul Patrick Mouratoglou a fost alături de ea tot timpul.

Pe perioada suspendării provizorii, românca nu poate participa la niciun turneu. Cu toate acestea, ea a spus că vrea în dificilă continuare să joace şi că se simte „la fel de puternică ca înainte, dacă nu mai puternică”.

Această dramă ”m-a făcut să fiu şi mai decisă să revin şi să muncesc din greu pentru a ajunge din nou la nivelul la care eram şi poate şi mai sus. Până acum este cea mai grea bătălie a vieţii şi a carierei mele. Vreau neapărat să joc din nou, pentru că iubesc acest sport şi vreau să joc din nou pentru titluri mari”, a mai spus Halep.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...

Cele mai citite articole

Stop joc. PSD și PNL au decis: Braț la braț, la...

Jocurile politice între PSD și PNL privind cele patru rânduri de alegeri de anul viitor au intrat în linie dreaptă și deja cele două...

Directorul Florin Nicolae, pas cu pas, mușamalizează aranjamentul mafiot regizat de...

Directorul general al Agenției Domeniilor Statului (ADS), Florin Nicolae, face eforturi disperate să mușamalizeze aranjamentul mafiot „țesut” de fostul director George Sava, prin care...