Sindicaliștii din sectorul feroviar protestează în fața Ministerului Transporturilor

Federaţia Sindicatelor Transportatorilor Feroviari din România organizează azi un miting de protest în faţa Ministerului Transporturilor şi Infrastructurii.

Motivele organizării mitingului sunt tergiversarea aprobării bugetului de venituri şi cheltuieli al CFR Călători pe anul 2022 şi întreruperea negocierilor colective, care face ca aceste negocieri să nu se finalizeze cu contract colectiv de muncă la nivelul CFR Călători valabil pentru perioada 1 aprilie 2022 – 31 martie 2023, potrivit unui comunicat remis de organizaţia sindicală, citat de Agerpres.

Conform Federaţiei Sindicatelor Transportatorilor Feroviari din România (FSTFR), noul contract colectiv de muncă al CFR Călători trebuie să cuprindă două creşteri salariale: una cu indicele inflaţiei de la 1 aprilie 2022 şi alta de la 1 ianuarie 2023, astfel încât cele două creşteri să cumuleze o creştere salarială de 35% pentru fiecare salariat al CFR Călători, pentru a face astfel posibilă în anul 2023 aplicarea legii privind statutul personalului feroviar.

Mai multe articole...

1 COMENTARIU

  1. Ciocanari cu 5000 lei pensie la 50 de ani,mecanici de locomotiva cu pensii de 65-6800 ,si tot voi nu sunteti multumiti!unii dintre voi au luat bani de stat-1,3 miliarde lei vechi pe banij opriti in 2008-2009,in schimb la militari li s-au blocat măririle de solde de 4 ani,sporuri la fel,banii din urma(2008)=m..ie!,la pensii la fel,mai mult s-a taiat!du-va dracu cu totii!

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele articole