Sinecura de reziliență, tichia de mărgăritar a lui Aurescu

Prin Hotărârea nr. 565/19 mai 2021- privind organizarea și funcționarea Centrului Euro-Atlantic pentru Reziliență, publicată ieri în Monitorul Oficial, cabinetul Cîțu a demonstrat că „țara arde și baba se piaptănă”, adică a creat la Ministerul Afacerilor Externe condus de arogantul Bogdan „Trabuc” Aurescu o nouă sinecură de tocat bani publici.

Astfel, prin înființarea Centrului Euro-Atlantic pentru Reziliență, proverbul „Ce-i lipsește chelului? Tichie de mărgăritar!” i se potrivește perfect ministrului Bogdan Aurescu.

Ca atare, noua sinecură denumită pompos Centrul Euro-Atlantic pentru Reziliență are care ca principală atribuție să elaboreze și să dezvolte „concepte, doctrine, metodologii de lucru, standarde și instrumente de lucru în domeniul rezilienței”, dar să asigure „consultanță în etapa post-dezastru sau situație de criză, în vederea revenirii cât mai rapide la starea de normalitate”.

Noua găselniță a lui Aurescu care va furniza „expertiză în domeniul rezilienței” va avea un număr de, atenție, 70 de angajați, și va fi condusă de un președinte cu rang de secretar de stat, ajutat de un vicepreședinte și un secretar general.

Totodată, Centrul Euro-Atlantic pentru Reziliență va avea și un „moț” denumit Consiliul consultativ al Centrului din care pot face parte „reprezentanți ai instituțiilor și organizațiilor naționale și internaționale, precum și experți din universități și instituții de cercetare din România și statele partenere”, iar „membrii Consiliului consultativ sunt numiți de ministrul afacerilor externe la propunerea președintelui Centrului”.

Mai trebuie subliniat că la 1 septembrie 2017 și-a început activitatea la MAE și Agenția de Cooperare Internaţională pentru Dezvoltare – RoAid având printre atribuții și implementarea de „proiecte în domeniul cooperării internaționale pentru dezvoltare, prin consultare și cooperare cu direcțiile din cadrul M.A.E. și al misiunilor diplomatice ale României”, dar și monitorizarea „modului de implementare a programului multianual strategic de cooperare internațională pentru dezvoltare și asistență umanitară”.

Dar, despre activitatea acestei agenții condusă acum de fostul șef al SIE Cătălin Harnagea se știe la MAE doar atunci când se stabilește bugetul pentru anul viitor că în rest toată activitatea RoAid este… offline, adică invizibilă.

Acum, după modelul PSD, Aurescu și-a tras și el jucăria sa numită Centrul Euro-Atlantic pentru Reziliență. Cum de s-a ajuns la această denumire pompoasă de Centrul Euro-Atlantic pentru Reziliență numai Bogdan Aurescu poate eventual să știe, dar în DEX, reziliență înseamnă „proprietate a unui metal sau aliaj de a rezista la șocuri” sau „capacitatea unui corp de a reveni la forma și dimensiunea inițială după deformare”.

Oare cine ar trebui să-și revină din șoc: ministrul Bogdan „Trabuc” Aurescu, premierul Florin Cîțu sau actuala coaliție de guvernare împreună cu toți miniștrii cabinetului Cîțu?

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...

Cele mai citite articole

Cine este șeful de serviciu secret care s-a înrolat la AUR

Partidul lui George Simion a început să atragă ca un magnet o serie de rezerviști militari, iar de curând a făcut o achiziție de...

Scandal la Brăila: Primăria acuzată de fraudă cu fonduri europene în...

Primăria Brăila se află în centrul unui scandal major după ce a fost acuzată că a folosit Festivalul Peștelui, un eveniment finanțat din fonduri...