Sistemul de alertă a validat încă cinci notificări ale României privind alerte de măști neconforme

Sistemul de alertă al Uniunii Europene (RAPEX) a validat încă cinci notificări ale României referitoare la alerte de măști neconforme scoase la vânzare pe piață. Alertele au fost realizate de Autoritatea Națională pentru Protecția Consumatorilor (ANPC):

 „Până în acest moment, nu mai puțin de 17 alerte ale României, în domeniul măștilor, avertizează deja țările membre, în legătura cu posibila lor prezență la vânzare în UE. Acest lucru demonstrează încă o dată că uriașa muncă depusă de comisarii Direcției de Control și Supraveghere Piață a ANPC de a acoperi întreaga piață din țara noastră, în acest domeniu, pe lângă celelalte sectoare ale economiei care interacționează direct cu consumatorul și de care ne ocupăm, în condiții dure de pandemie, a dat roade importante, care au făcut esențială contribuția  României la lupta susținută depusă de UE în a proteja consumatorul european cu privire la produsele periculoase care pot intra pe piață”, a declarat Eduardt Cozminschi, Președintele ANPC.

ANPC supraveghează permanent piața de bunuri și servicii, mai ales cele necesare în această perioadă marcată de Covid-19, proces care va continua până când pericolul pandemic se va fi sfârșit și îi avertizează, pe această cale, pe operatorii economici din domeniu ca, înainte de a introduce la comercializare astfel de produse, să consulte site-urile ANPC și pe cel al Comisiei Europene pentru a se asigura că acestea nu figurează la capitolul „produse interzise comercializării”. 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...

Cele mai citite articole

Un autocar cu 44 de pasageri a luat foc pe A1,...

Un autocar în care se aflau 44 de pasageri a luat foc marți dimineață, pe autostrada A1, între Sebeș și Sibiu. Călătorii au reușit...
Wizz Air introduce trei curse noi din Cluj Napoca

Care este numărul de telefon al Wizz Air pentru România fără...

Călătorii care au întrebări sau nelămuri legate de rezervările de bilete de avion de la Wiz Air întâmpină, de regulă, dificultăți în a contacta...