Situația epidemiologică din Capitală: Scade rata infectărilor Covid-19

Publicat: 04 apr. 2021, 17:30, de Raluca I. Heroiu, în Orașul meu , ? cititori
Situația epidemiologică din Capitală: Scade rata infectărilor Covid-19
bucuresti Ministerul Transporturilor

Scade rata infectărilor Covid-19 în București. Incidența cazurilor de îmbolnăviri din Capitală a scăzut la sub 7 la mia de locuitori.

Duminică, valoarea înregistrată este de 6,85 la mia de locuitori. Pe parcursul săptămânii trecute, incidența infectărilor cu Covid-19 a stagnat la puțin peste 7 la mie.

Incidența cazurilor a început să crească de la jumătatea lunii februarie. Pe 21 martie, Capitala a depășit pragul de 5 infectări Covid-19 la mie.

Pe 28 martie, incidența infectărilor a fost depășit pragul de 7 la mie.

Cea mai mare incidență a fost pe 31 martie, când, potrivit raportărilor oficiale, valoarea a fost de 7,08.

Se instituie obligaţia pentru operatorii economici care desfăşoară activităţi de comerţ/prestări de servicii în spaţii închise şi/sau deschise, publice şi/sau private să îşi organizeze şi să îşi desfăşoare activitatea în zilele de vineri, sâmbătă şi duminică în intervalul orar 5.00-18.00, în toate localităţile unde incidenţa cumulată la 14 zile este mai mare de 4 şi mai mică sau egală cu 7,5/1.000 de locuitori.

Prin excepţie, unităţile farmaceutice, benzinăriile, operatorii economici cu activitate de livrare la domiciliu, precum şi operatorii economici din domeniul transportului rutier de persoane care utilizează autovehicule cu capacitate mai mare de 9 locuri pe scaune, inclusiv locul conducătorului auto, şi cei din domeniul transportului rutier de mărfuri care utilizează autovehicule cu masa maximă autorizată de peste 2,4 tone îşi pot desfăşura activitatea în regim normal de muncă, cu respectarea normelor de protecţie sanitară.

Citește și: