Situație gravă în Arad: Nu mai sunt locuri la ATI pentru pacienții bolnavi de Covid-19

Situație gravă în Arad. Spitalele din județ nu mai au locuri la Terapie Intensivă (ATI) pentru bolnavii de coronavirus. Conducerea Direcției de Sănătate Publică (DSP) avertizează că zilnic sunt situații în care pacienții aflați în stare gravă așteaptă să se elibereze un pat.

Șeful DSP Arad, Horea Timiș, spune că situația s-a agravat în județ de câteva zile și „ar putea fi şi mai gravă, pentru că în ultimele 24 de ore s-a înregistrat un nou record de cazuri de COVID-19″.

„Din păcate, dacă ieri am avut raportate 271 de cazuri noi de infectare, un record, astăzi doborâm acest record negativ, pentru că în ultimele 24 de ore avem confirmate 322 de infectări cu SARS-CoV-2 în judeţul Arad. Din această cauză ne aşteptăm să existe o presiune foarte mare pe sistemul de sănătate, în condiţiile în care nu mai avem locuri la ATI. De câteva zile, orice loc eliberat se ocupă imediat sau în cel mult câteva ore. Avem deja situaţii în care pacienţi în stare gravă aşteaptă să se elibereze un pat ATI”, a afirmat Timiş, pentru Agerpres.

El a precizat că în fiecare zi sunt înregistrate numeroase solicitări venite de la unitățile sanitare din România pentru transfer de pacienți cu coronavirus la ATI, însă acestea sunt respinse fiindcă nu mai sunt locuri nici în județul Arad.

În secţiile COVID-19 ale Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă (SCJU) există 28 de paturi la ATI, la care se adaugă câteva la Secţia Matern, dar care sunt doar pentru femeile gravide sau care au născut.

Cât despre situația paturilor pentru pacienți infectați cu Covid-19, marea majoritate erau ocupate joi dimineață, respectiv 358 din cele 378 existente la nivelul SCJU Arad.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...

Cele mai citite articole

India va depăși China la numărul de locuitori, în acest an

India ar putea fi țara cea mai populată din lume până la mijlocul acestui an, depășind China cu aproape trei milioane de locuitori, potrivit...

Documentele care demască mafia de la Transporturi. Fami(g)lia de la CNAB,...

Mai multe documente care dovedesc, negru pe alb, implicarea ministrului Transporturilor, Sorin Grindeanu, a directorului CNAB, George Dorobanțu, și a unor acționari ROMPREST într-oafacere...