Situație șocantă în Franța: 140 de oameni au fost “vaccinați”, din greșeală, cu ser fiziologic

Publicat: 25 apr. 2021, 18:50, de Mădălina Bălăceanu, în Internațional , ? cititori
Situație șocantă în Franța: 140 de oameni au fost “vaccinați”, din greșeală, cu ser fiziologic

Situație șocantă în Franța! 140 de persoane care au venit să fie vaccinate împotriva Covid-19 într-un centru din nord-estul Franţei au primit, din greşeală, o injecţie cu ser fiziologic în locul unei doze de Pfizer.

Eroarea s-a produs în centrul de vaccinare din Epernay, a indicat Centrul Medical Universitar (CHU) din Reims.

Această injecţie ″nu are consecinţe pentru sănătate, cu toate acestea, cursul vaccinării rămâne incomplet″, a precizat, sâmbătă, într-un comunicat de presă, CHU.

Miercuri dimineaţă, ″imediat după descoperirea incidentului s-a efectuat o analiză a cauzelor care au condus la această eroare″ şi ″un cadru sanitar a fost însărcinat să consolideze procedurile de siguranţă preexistente″, a adăugat CHU, fără a da mai multe detalii asupra naturii acestei erori.

Recent, un caz similar a fost înregistrat și în Italia. Mai multor angajați din sistemul medical – asistenți și medici – le-a fost administrat ser fiziologic în locul vaccinului Pfizer, conform Agerpres.

S-a întâmplat în Trentino, în timpul unei sesiuni de vaccinare care a implicat 47 de persoane, dintre care cel mai probabil 12 au primit câte o injecție cu ser fiziologic.