Situație șocantă în Franța: 140 de oameni au fost “vaccinați”, din greșeală, cu ser fiziologic

Situație șocantă în Franța! 140 de persoane care au venit să fie vaccinate împotriva Covid-19 într-un centru din nord-estul Franţei au primit, din greşeală, o injecţie cu ser fiziologic în locul unei doze de Pfizer.

Eroarea s-a produs în centrul de vaccinare din Epernay, a indicat Centrul Medical Universitar (CHU) din Reims.

Această injecţie ″nu are consecinţe pentru sănătate, cu toate acestea, cursul vaccinării rămâne incomplet″, a precizat, sâmbătă, într-un comunicat de presă, CHU.

Miercuri dimineaţă, ″imediat după descoperirea incidentului s-a efectuat o analiză a cauzelor care au condus la această eroare″ şi ″un cadru sanitar a fost însărcinat să consolideze procedurile de siguranţă preexistente″, a adăugat CHU, fără a da mai multe detalii asupra naturii acestei erori.

Recent, un caz similar a fost înregistrat și în Italia. Mai multor angajați din sistemul medical – asistenți și medici – le-a fost administrat ser fiziologic în locul vaccinului Pfizer, conform Agerpres.

S-a întâmplat în Trentino, în timpul unei sesiuni de vaccinare care a implicat 47 de persoane, dintre care cel mai probabil 12 au primit câte o injecție cu ser fiziologic.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...

Cele mai citite articole

Avem tricolorul pe etichetă, ce mai contează ce înghițim? Dublul standard,...

Ultima găselniță a politicienilor de la PSD este să-i oblige pe comercianții care vând produse provenite din materii prime românești să se asigure că...

Caracatița uriașă a intereselor baronului PSD Horia Teodorescu îngroapă Tulcea în gunoaie

Un document exploziv ajuns la mai multe instituții de forță ale statului scoate în evidență uriașa caracatiță a intereselor țesută de baronul PSD de...