Sondaj CURS: Klaus Iohannis considerat principalul vinovat pentru eșecul Schengen

Un sondaj realizat de Curs la comanda PSD arată că cei mai mulți dintre români îl văd pe președintele Klaus Iohannis drept principalul vinovat pentru eșecul Schengen.

Datele arată că 23% dintre cei intervievați îl consideră pe președintele Klaus Iohannis drept principal vinovat pentru eșecul Schengen, în timp ce 12% aruncă vina pe „întreaga clasa politică”.

Care este principalul vinovat pentru că România nu a intrat în Schengen? (Întrebare deschisă):

Faptul că România nu a intrat în Schengen se datorează mai degrabă:

 • Factorilor externi: 47%
 • Factorilor interni: 41%

Pe plan European, cine credeți că a ajutat mai mult România în efortul de a intra în spațiul Schengen?

 • Stânga europeană: 36%
 • Dreapta europeană: 32%
 • Nimeni: 21%

Ca urmare a faptului că România nu a intrat în Schengen, credeți că România ar trebui să ia măsuri împotriva intereselor economice ale Austriei în România?

 • Da: 56%
 • Nu: 40%

Ce acțiuni credeți că ar trebui să întreprindă statul român? (% dintre cei care doresc ca statul Român să ia măsuri împotriva intereselor Austriei în România)

 • Blocarea achizițiilor statului român de la companiile austriece: 56%
 • Răcirea relațiilor diplomatice cu Austria: 55%
 • Acțiune în justiție la Curtea de Justiție a Uniunii Europene (CJUE): 46%
 • Acțiuni ale României împotriva Austriei în deciziile instituțiilor europene: 44%

Date tehnice: Volumul eşantionului: 1088 respondenţi, votanţi în vârstă de 18 ani şi peste. Marja maximă de eroare la nivelul întregului eșantion: +/-3% la un nivel de încredere de 95%. Metoda de culegere a datelor: metoda CATI. Perioada de realizare: 9 – 11 Decembrie, 2022.

2 COMENTARII

 1. Sunt multe dovezi ca pe langa alte marsavii pe care le-a facut Iohannis este si un tradator de tara. Sunt cateva intrebari :
  De ce nu s-a dus sa se intalneasca cu Ursula atunci cand a aflat de Olanda si Austria? Avea atuuri .
  De ce nu s-a dus la Viena sa întâlnească
  cancelarul austriac?Sa explice in primul rand de interesele economice ale Austriei in Romania asa cum a facut Croatia?
  De ce nu a vorbit cu Scholtz si Macron avand in vedere ca ei au garantat o sxtindere ?Sau a fost o diversiune pentru a intra Croatia?
  De ce nu cere demisia lui Bode,Aurescu ,Ciuca?
  Crede ca va scapa de pușcărie dupa terminarea mandatului ?
  Va batea cu pumnul in masa la Consiliul Europei sau se va duce ca un milog si oligofren si va rade cu psihopatul cancelar austriac?

 2. Jocul Romaniei a fost de exceptie .Formatui JAI este cunoscut de toata lumea cum tot asa sunt cunoscuti si cei care au dreptul sa se pronunte in acest format si desigur este cunoscuta si cit de mare a fost implicarea Presedintilor Romaniei si Austriei care ,dupa cum bine se stie ,au avut declaratii clare in favoarea aderarii Romaniei .Acum se cunoaste si dorinta Guvernului Romaniei ce a adus tarii votul din JAI si motivatia ce a pus Cancelarul Austriei intr-o situatie imposibila .Romania a devenit extrem de vizibila si de apreciata de toti ceilalti 25 .Senghenul ca si votul supus conceptului unanimitatii au devenit , o data cu decizia Romaniei , istorie .Nici Schengenul si nici votul unanim nu mai functioneaza .Amindoua procedurile trebuiesc eliminate din viata politico- sociala a Uniunii Europene.Rolul Romaniei , sustinut de catre Presedintele Iohannis si de catre Premierul Ciuca ,iese acum tot mai mult in evidenta .Un nou inceput pare a fi solutia aleasa .Romania lui K.Iohannis se dovedeste inca o data vizionar – antcipativa cum dealtfel sunt si mai toate deciziile Presedintelui din ultima vreme .Nu putem uita cine ne-a scapat de iliberalism , cine a reusit sa isi invinga toti „ dusmanii” politici , cine a eliminat legea ce oferea statutul de independenta Tinutului Secuiesc , cine este artizanul noilor legi pe Justitie si cine a anulat MCVul cum nu putem uita deciziile politice ce ofera (anticipativa aceasta decizie )functia de premier unui General chiar inainte de inceperea razboiului din Ucraina si modalitatea de stabilizare a natiunii prin aducerea la guvernare , contrar tuturor cutumelor politice , un guvern PSD- PNL ce a putut pune in practica (ca singura solutie dupa fuga USR de la guvernare ) obtinerea banilor ,negociati de catre Presedintele Iohannis , din PNNR.Si nu in ultimul rind trebuie apreciata modalitatea prin care Presedintele Iohannis aduce in Romania un batalion NATO sub comanda francilor ce dubleaza fortele NATO ale SUA din Romania. Romania devine , pe zi ce trece un factor de stabilitate , in partea noastra de lume si in acelasi timp si o forta de protectie in domeniul ITului militar ca pavaza a structurilor de informatie militara ce ofera intregului NATO priceperea sa . Putem spune cum Presedintele Iohannis devine, la nivel European si NATO, un Presedinte ce este ascultat .

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...

Cele mai citite articole

Dănuț Păle ține CV-ul la secret. A dezvoltat o afacere de...

Afacerile de tip cartel au devenit o normalitate în România. În timp ce directorii sau șefii din instituții semnează pentru contracte din bani publici...

Dragnea Adonis, directorul de la DSVSA Buzău, a divorțat de soție...

Dragnea Adonis Laurențiu, directorul DSVSA Buzău, este doar unul dintre cei trei membrii ai familiei Dragnea care se înfruptă din salarii de peste 10.000...