Sorin Oprescu a fost prins în Atena, Grecia, și a fost reținut

Sorin Oprescu, fostul primar al Capitalei, a fost reținut în Atena de autoritățile din Grecia. El era dat în urmărire generală după ce nu a fost găsit acasă pentru ispășirea pedepsei de 10 ani și 8 luni de închisoare cu executare.

Sorin Oprescu a fost dat în urmărire generală de Poliția Română, după ce polițiștii care au vrut să-l ducă la penitenciar nu au reușit să dea de el la adresa de domiciliu. Surse apropiate lui Oprescu susțin că acesta s-ar ascunde în peninsula Halkidiki din Grecia.

Fostul primar al Capitalei Sorin Oprescu a fost condamnat definitiv pe 13 mai de Curtea de Apel Bucureşti pentru săvârşirea infracţiunilor de luare de mită, constituire a unui grup infracţional organizat şi abuz în serviciu.

Este vorba de dosarul în care Sorin Oprescu este acuzat că a primit, în septembrie 2015, la locuinţa sa din Ciolpani, suma de 25.000 de euro de la subalternul său Bogdan Popa, fost director al Administraţiei Cimitirelor, bani care ar proveni din acte de corupţie.

Iniţial, Tribunalul Bucureşti (instanţa de fond) l-a condamnat pe Oprescu, în mai 2019, la 5 ani şi 4 luni închisoare, pedeapsă mărită de Curtea de Apel Bucureşti la 10 ani şi 8 luni, după ce judecătorii au aplicat forma agravantă a infracţiunii de constituire a unui grup infracţional organizat.

Mai multe articole...

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele articole