Șoșoacă își asociază numele partidului, SOS, de simbolurile protestelor fermierilor francezi

Publicat: 30 ian. 2024, 18:15, de Andrei Ceausescu, în POLITICĂ
Șoșoacă își asociază numele partidului, SOS, de simbolurile protestelor fermierilor francezi

Senatoarea Diana Șoșoacă a „furat” unul dintre simbolurile protestului fermierilor francezi, SOS, scris cu tractoarele.

Diana Șoșoacă a folosit denumirea partidului pe care l-a fondat, S.O.S. România, pentru a se asocia cu protestul fermierilor din Franța. Aceștia au format un imens „SOS” cu tractoarele și combinele lor pe un aerodrom, iar imaginile au devenit virale pe rețelele sociale.

Senatoarea a preluat acest protest, susținând că mișcarea S.O.S. se răspândește global. Ea a distribuit un clip video cu peste 100 de utilaje agricole franceze dispuse în forma literei „SOS”, subliniind asocierea cu numele partidului său. Mai devreme în aceeași zi, a distribuit un articol despre protestul fermierilor francezi cu același mesaj.

Postarea ei poate fi văzută aici.

Protestul din Franța a avut loc pe 25 ianuarie, însă, încercând să se implice și în protestele fermierilor români, Diana Șoșoacă a întâmpinat rezistență din partea acestora. Cererea depusă în numele lor pentru un miting în București a fost respinsă inițial, iar cea ulterioară, formulată fără implicarea ei, a fost aprobată. Cu toate acestea, la protestul din Piața Constituției, fermierii au absentat, refuzând să fie asociați cu Diana Șoșoacă.

Diana Iovanovici Șoșoacă
Diana Iovanovici Șoșoacă