Țara care pregătește un nou vaccin împotriva Covid-19

Spania îşi va lansa propriul vaccin anti-COVID-19 înainte de încheierea acestui an. Premierul Pedro Sánchez spune că vaccinul va fi dezvoltat de compania spaniolă Hipra, care va produce circa 400 de milioane de doze până în 2022.

Alţii sunt într-o cursă enormă, în vreme ce noi nici nu am plecat din block start, dacă ne certăm pe alte teme la nivelul Ministerului Sănătăţii. Dacă noi am avea o fabrică noua de vaccinuri sau o fabrică nouă de medicamente în general, ar fi în primul rând o suficienţă pentru cetăţenii români, care n-are trebui să stea cu grijă dacă vin din import sau nu medicamentele şi în al doilea rând ar fi venituri economice serioase la bugetul României”, a spus Dragoş Damian, CEO Terapia Cluj.

Noi vedem la Hipra unul din proiectele cele mai avansate între cele două vaccinuri la care se lucrează. Guvernul spaniol va miza pe voi şi va susţine această speranţă pe care o avem cu toţii să existe un vaccin spaniol”, a declarat Pedro Sanchez, premierul Spaniei.

Vaccinul de la Hipra va fi distribuit în două doze şi va putea fi modificat în cazul unor variante noi ale coronavirusului. Serul spaniol se va păstra la temperaturi cuprinse între 2 şi 8 grade Celsius şi va fi uşor de distribuit. Primele teste vor începe în iunie la spitalul Clinic de la Barcelona şi până în 2023, Hipra promite 1,2 miliarde de doze.

Industria farmaceutică este al cincilea mare contributor global la bugetele statelor care au industrie farmaceutică a statelor industrializate, deci ar putea fie, la urma urmei, şi bani, şi venituri, locuri de muncă, bineînţeles pentru personalul calificat. Uniunea Europeană fără Marea Britanie are alte nevoi şi oportunităţi. Este al doilea caz în care Polonia atrage investiţii. E bine de spus că Polonia are totuşi tradiţie în producţia de medicamente, inclusiv de tehnologie de ultimă generaţie, dar tradiţia asta nu a venit doar pentru că companiile poloneze s-au bazat pe asta, a venit şi pentru că guvernul polonez, la fel ca şi cel ungar, la fel ca şi cel ceh, cel sloven, au avut o direcţie şi viziune strategică de a se concentra pe producţia de medicamente”, a spus Dragoş Damian, CEO Terapia Cluj, potrivit Mediafax.

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...

Ultimele articole