Spania va ajunge la imunitatea de grup până la sfârşitul verii anului viitor

Ministrul Sănătății din Spania a declarat că până la sfârșitul verii anului viitor, Spania ar putea să dobândească imunitate de grup împotriva maladiei COVID-19.

Ministrul Salvador Illa spune că vaccinarea va începe în ianuarie, iar până la sfârşitul verii din 2021 mai mult de două treimi din populaţia spaniolă ar trebui să fie vaccinată împotriva noului coronavirus.

„În Europa, chiar dacă nu va fi chiar atunci sfârşitul pandemiei, ne vom afla într-un stadiu complet diferit. De aceea cred că ne aflăm acum la începutul sfârşitului pandemiei, moment ce ar putea fi atins printr-un calendar întins pe durata a cinci sau şase luni”, a explicat ministrul, citat de Reuters.

Illa spune că după vaccinarea a două treimi din populație, întreaga țară va avea imunitate, fie pentru că sunt vaccinaţi, fie pentru că au trecut prin boală”.

În Spania, vineri au fost confirmate 10.619 de noi cazuri de COVID-19, iar numărul total a ajuns la 1.730.575. În total 47.624 de persoane au murit de până acum după ce au fost confirmate pozitiv.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...

Cele mai citite articole

Cine a participat la petrecerea clanului Bădălău de Paște

Petrecere pe lux și opulență la salonul de fițe Monato din Bolintin Vale. Chiar dacă unora le bate pușcăria la ușă, membrii clanului Bădălău...

„Sănătate, pace, bucurie și prosperitate”: Mesajul premierului Nicolae Ciucă, cu prilejul...

Premierul Nicolae Ciucă a adresat un mesaj cu prilejul intrării în luna postului Ramadan: „Musulmanii din România reprezintă un autentic model de Islam moderat,...