Spectacolul pandemiei: Ce se va întâmpla cu industria de divertisment

Impactul pandemiei de Covid-19 asupra sectorului de divertisment global va reprezenta o pierdere de 160 de miliarde de dolari în următorii cinci ani.

Potrivit unui raport realizat de Ampere Analysis și evidențiat de The Hollywood Reporter, impactul se va resimți cel mai puternic la nivelul anilor 2020 și 2021, precizează specialiștii. Sectorul publicitar va fi foarte afectat, iar cel al spectacolelor este așteptat să piardă 24,4 miliarde de dolari, cu o creștere a veniturilor mai mică cu peste 11% față de estimările inițiale ale Ampere.

Televiziunile cu plată, care au suferit pierderi din cauza evenimentelor sportive anulate, vor pierde din valoarea de piață, au mai avertizat analiștii. Sectorul de streaming a avut mult de câștigat de pe urma pandemiei. Și nu se oprește aici: estimările analiștilor sugerează că acesta va câștiga 12% creștere suplimentară privind veniturile pe următoarea perioadă de cinci ani. Pe fondul izolării și carantinei, marile companii au anunțat o creștere ale numărului de abonați și ale consumului. Este estimat că piața de publicitate, TV și online, va pierde aproximativ 40 de miliarde de dolari din creșterea veniturilor pe 2020 și 43 de miliarde de dolari, pe 2021.

Închiderea cinematografelor are un impact imediat asupra veniturilor, dar potrivit raportului, efectele pe termen mai lung înseamnă că abundența de filme care concurează pentru date de lansare de anul viitor va duce la o încetinire a producțiilor de film care va avea apoi impact asupra achiziției și distribuției de conținut”.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...

Cele mai citite articole

Cine a participat la petrecerea clanului Bădălău de Paște

Petrecere pe lux și opulență la salonul de fițe Monato din Bolintin Vale. Chiar dacă unora le bate pușcăria la ușă, membrii clanului Bădălău...

„Sănătate, pace, bucurie și prosperitate”: Mesajul premierului Nicolae Ciucă, cu prilejul...

Premierul Nicolae Ciucă a adresat un mesaj cu prilejul intrării în luna postului Ramadan: „Musulmanii din România reprezintă un autentic model de Islam moderat,...