Spectaculos: Festivalul Gheţii şi Zăpezii din nord-estul Chinei, în plină desfășurare (VIDEO)

O replică din gheaţă a Piramidei lui Kukulkan a fost expusă de miercuri la Festivalul Gheţii şi Zăpezii care se desfăşoară în fiecare an în oraşul Harbin, din nord-estul Chinei, relatează EFE.

Ambasadorul Mexicului în China, Jesus Seade, şi autorităţi locale au luat parte la ceremonia de prezentare a piramidei, care are o înălţime de 9,5 metri şi ocupă o suprafaţă de aproape 440 de metri pătraţi, aproximativ jumătate din dimensiunile celei originale. Peste 500 de persoane au participat timp de şapte zile la construcţia piramidei, potrivit mas-media locale.

Este vorba de prima sculptură în gheaţă reprezentativă a culturii latino-americane expusă la festivalul care anul acesta a ajuns la cea de-a 23-a ediţie. Piramida lui Kukulkan este o piramidă mesoamericană care se află în centrul sitului arheologic, Chichen Itza din statul mexican Yucatan. Templul a fost construit în secolul al XII-lea d.Hr. pentru maiaşii itza în oraşul antic Chichen Itza.

Mii de turişti

Piramida cu trepte este un templu în onoarea lui Kukulkan, zeul şarpe cu pene de origine toltec. Aceasta este unul dintre cele mai cunoscute monumente mexicane precolumbiene. Harbin, capitala regiunii Heilongjiang, cea mai nordică a Chinei, primeşte în fiecare iarnă mii de turişti, majoritatea chinezi, atraşi de sculpturile colosale în gheaţă care reprezintă temple, pagode, palate sau statui ale lui Buda. La ediţiile precedente ale festivalului au fost expuse replici din gheaţă ale altor monumente celebre precum Catedrala Sfântul Vasile din Moscova, sau Coloseumul din Roma.

Festivalul a fost inaugurat pe 25 decembrie 2021 şi se va încheia la sfârşitul lui februarie 2022.

Mai multe articole...

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele articole