Spitalul Colentina: 20 de cadre medicale infectate cu SARS-CoV-2

Directorul medical al Spitalului Colentina, medicul Mihai Drăguţescu, anunță că 20 de cadre medicale din unitatea sanitară sunt infectate cu SARS-CoV-2, iar alte şapte sunt carantinate, fiind considerate contacţi.

 „Situaţia n-aş descrie-o ca fiind una rea, este una aşteptată. Spitalul Colentina e un spital mare, are 1,400 de angajaţi, din care majoritatea sunt cadre medicale, sau suport medical. La momentul ăsta avem 20 de cadre medicale care sunt infectate, din toate categoriile şi anume: medici, asistenţi medicali, brancardieri, infirmiere şi şapte cadre medicale care sunt contacţi şi sunt carantinaţi” a declarat pentru News.ro directorul medical al Spitalului Colentina, Mihai Drăguţescu.

Acesta menţionează că nu au fost probleme în ceea ce priveşte asigurarea gărzilor în spital. 

„Nu au fost probleme. O să devină din ce în ce mai greu dacă rata de pozitivare se va menţine ridicată, s-ar putea să se întâmple nişte sincope, în sensul în care s-ar putea ca unele secţii, servicii sau compartimente să ajungă la un grad de pozitivare în care, conform definiţiei de caz, să fii nevoit să închizi acel serviciu pentru câteva zile şi atunci să fii nevoit să închizi ca să poţi să faci curat şi să izolezi lucrurile. Şi va fi o problemă pentru pacienţi, s-a întâmplat şi în alte spitale, noi am primit pe anumite specialităţi din alte spitale în care anumite secţii au fost declarate focare şi au trebuit închise pentru dezinfectare şi a trebuit să primim. S-ar putea să se întâmple, este un lucru de aşteptat, previzibil, suntem pregătiţi”, a adăugat medicul.

Drăguţescu a precizat că cele mai multe dintre infectările înregistrate la cadrele medicale nu s-au produs în spital, ci în familie, în numeroase cazuri copiii fiind cei care au adus virusul.

„Acum a apărut o problemă nouă cu acest Omicron şi anume cardele medicale, în majoritatea lor, care s-au pozitivat sau sunt carantinate, au legătură cu familia şi anume copilul vine pozitiv acasă şi îi carantinează sau îi îmbolnăveşte şi atunci trebuie să rămână izolaţi. Cam ăsta este pattern-ul general. A fost o singură problemă, manageriată, cu neurologia, dar fără a fi nevoiţi să închidem secţia, s-a închis un tronson, o parte a secţiei a fost igienizată şi personalul a fost ţinut acasă, dar fără probleme care să afecteze activitatea medicală în adevăratul sens al cuvântului, ci doar în reducerea ei”, a mai afirmat medicul.

Acesta a subliniat că, la începutul lunii decembrie a anului trecut, peste 92% dintre medicii spitalului Colentina erau vaccinaţi anti-COVID, în timp ce în rândul asistenţilor medicali procentul de vaccinare era de peste 80, iar la infirmiere şi brancardieri rata de imunizare prin vaccin era de aproximativ 70%. 

În ceea ce priveşte gradul de ocupare în secţiile spitalului, Drăguţescu a explicat că pe secţiile aşa-numite verzi, pentru patologii non-COVID, gradul de ocupare este ridicat, în timp ce în secţiile roşii, COVID, cazurile nu sunt numeroase. În ATI COVID sunt internaţi doar trei bolnavi, în cazul acestora nefiind făcute secvenţieri, însă medicul spune că „cel mai probabil” aceştia sunt infectaţi cu Omicron, având în vedere că aceasta este tulpina dominantă. 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...

Cele mai citite articole

Un autocar cu 44 de pasageri a luat foc pe A1,...

Un autocar în care se aflau 44 de pasageri a luat foc marți dimineață, pe autostrada A1, între Sebeș și Sibiu. Călătorii au reușit...
Austria este una dintre țările care se opune ca România să adere la spațiul Schngen SURSA FOTO: https://www.schengenvisainfo.com/

Ce a cerut Austria ca România să intre în Spațiul Schengen

Refuzul categoric al Austriei de a intra România în Spațiul Schengen ascunde o mulțime de interese economice și financiare uriașe. Potrivit informațiilor noastre provenite din...