Stăpânul câinilor care au atacat un copil în Botoșani, reținut de polițiști

Publicat: 20 feb. 2023, 08:38, de Mariana Olteanu, în ACTUALITATE , ? cititori
Stăpânul câinilor care au atacat un copil în Botoșani, reținut de polițiști

Stăpânul celor trei câini care au atacat un copil din Botoșani a fost reținut de polițiști. Bărbatul, în vârstă de 45 de ani este cercetat pentru neluarea măsurilor de prevenire a atacului.

În cursul zilei de duminică, polițiștii l-au reținut pe bărbatul, care este cercetat sub aspectul comiterii infracțiunii de neluarea măsurilor de prevenire a atacului canin asupra unei persoane.

Măsura polițiștilor vine în contextul în care, cei trei câini au ieșit de pe domeniul privat și au atacat victima care se deplasa pe drumul public.

În urma atacului, copilul a în vârstă de 10 ani a suferit răni grave și a fost transportat la spital.

„Inițial, doar unul dintre cei trei câini a fost revendicat de proprietar, însă, din cercetări a reieșit faptul că și ceilalți doi îi aparțineau.

În urma leziunilor suferite, minorul a fost transportat la spital pentru acordarea de îngrijiri medicale”, arată Poliția Botoșani, potrivit Mediafax.

La măsura instituită de polițiști se mai adaugă și amenda, în valoare de 5.000 de lei, pentru faptul că doi dintre câini nu erau identificați prin microcipare și nu erau sterilizați.

Bărbatul a fost introdus în Centrul de Reținere și Arestare Preventivă al IPJ Botoșani.

De asemenea, din verificările efectuate de polițiști, a reieșit faptul că unul dintre câini a fost inclus în padocul municipal, în luna mai 2022.