Statul român cumpără măști de protecție doar din străinătate, în loc să comande de la producătorii autohtoni autorizați

Companiile din România producătoare de măști de protecție exportă în țări precum Germania sau Franța, dar de la statul român nu a primit nicio comandă. Statul român preferă să importe măștile de care are nevoie, a declarat președintele Federației Patronale din Industria Ușoară (FEPAIUS), Mihai Păsculescu.

„Magazinele sunt închise, nu sunt comenzi, facem numai comenzi de îmbrăcăminte medicală şi de protecţie, iar pe asta o exportăm. Statul (român – n. r.) n-a comandat o mască de la firmele româneşti care au fost certificate să producă aceste produse, drept dovadă le exportăm în Franța, în Italia, în Germania”, a mai precizat Mihai Păsculescu.

Companiile de textile și confecții din țară se tem că s-ar putea să dureze mult timp până să-și revină, după multe luni de afaceri restrânse și venituri în scădere.

Potrivit liderului patronatelor, o proporție semnificativă de lucrători din industria vestimentară românească își asumă doar 20% din volumul obișnuit de muncă, în timp ce 40% au fost concediați.

De altfel, 40% dintre comenzi au fost anulate anul trecut, cu o scădere estimată de 80% de la an la an a cifrei de afaceri a companiilor.

Mulți producători au schimbat sau redirecționat o parte din producția lor către fabricarea de echipamente de protecție individuală și măști de protecție.

„Singura parte bună a acestei pandemii este că brandurile de modă și multe altele accelerează digitalizarea, care este extrem de necesară comerțului electronic românesc”, a precizat Corina Cimpoca, fondatoarea MKOR, o companie ce oferă servicii de cercetare strategică a pieței.

2 COMENTARII

  1. As dorii sa vad si eu o masca cumparata din Franta ,Germania sau Italia ,cu inscriptia pe ambalaj ,,made in Romania,,ca sa fiu convins de realitatea afirmatiilor din articol !! si apoi se poate comenta despre ,,spagarii ,,din institutiile statului,numiti politic,pentru afacerea ,,bani pentru partid,,(nu mai merge cu tigari ca pe vremuri )

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...