Stellantis va dezvolta trei crossovere mici, Jeep, Fiat și Alfa Romeo, în Polonia

Stellantis, compania formată din fuziunea PSA cu Fiat-Chrysler (FCA), a aprobat intrarea în producție a trei noi crossovere cu dimensiuni reduse la uzina poloneză din Tychy

Primul model care va intra în producție va fi un Jeep, în noiembrie 2022, urmat de un model Fiat în aprilie 2023. Ulterior, deși nu este cunoscută încă data, va fi asamblat și un Alfa Romeo.

Conform Automotive News, cele trei modele vor avea la bază platforma modulară compactă (CMP) a fostului grup PSA, deja utilizată pentru Peugeot 208 și 2008, Opel Corsa și Mokka, Citroen C4 și DS3 Crossback. Modelele vor utiliza motoare și transmisii ale PSA.

Vicepremierul polonez Jaroslaw Gowin a anunțat pe Twitter că FCA (acum Stellantis) va investi în uzina din Tychy circa 170 milioane de euro pentru a construi cele trei mașini. Volumul total al producției celor trei modele este planificat să ajungă la 300.000 de unități pe an.

Decizia șefilor Stellantis de a adăuga trei noi vehicule de tip crossover este legată de creșterea majoră a cererii pentru acest segment de piață. Conform datelor JATO Dynamics, segmentul SUV-urilor mici a depășit vânzările celui al compactelor ocupând acum al doilea loc în preferințele europenilor. În această zonă a pieței Renault Captur a fost anul trecut cel mai popular vehicul cu aproape 180.000 de unități vândute, urmat de Volkswagen T-Roc pe locul doi cu circa 160.000 și Peugeot 2008 pe locul trei cu un volum puțin peste 155.000.

La uzina Stellantis din Tychy sunt asamblate în prezent modelele Fiat 500 și Lancia Ypsilon. Compania nu a precizat dacă producția acestor două vehicule va continua alături de cele trei modele bazate pe platforma CMP.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...

Ultimele articole