Studiu: Două antivirale analizate ca posibil tratament al variolei maimuței

Au fost studiate două antivirale existente – tecovirimat și brincidofovir –  în încercarea de a trata variola maimuței, transmite The Jerusalem Post.

Studiul, publicat în The Lancet Infectious Diseases, a examinat răspunsul câtorva pacienți la medicamentele antivirale tecovirimat și brincidofovir.

De la început trebuie precizat că nu există tratamente speciale pentru variola maimuței. Cele două antivirale au fost aprobate în SUA în tratamentul variolei. Ele au dovedit un grad considerabil de eficacitate în tratarea variolei maimuțelor la animale. În ceea ce privește eficacitatea lor în cazul oamenilor sunt necesare noi studii.

În studiul la care face referire The Jerusalem Post trei pacienți au primit brincidofovir. În timpul tratamentului, ei au dezvoltat tulburări ale enzimelor hepatice (efect secundar al medicamentului), ceea ce a influențat tratamentul în sine.

O pacientă a primit tecovirimat. Starea acesteia s-a îmbunătățit, spitalizarea s-a scurtat și nu s-au înregistrat efecte secundare.

Totuși, trebuie subliniat că medicamentul a fost testat pe o singură pacientă.

Ceea ce înseamnă că sunt necesare studii suplimentare pe eșantioane semnificative pentru a se ajunge la concluzia că tecovirimat poate fi un posibil tratament în variola maimuței.

În privința brincidofovirul, este posibil ca rezultatele să fie diferite dacă tratamentul ar fi început la debutul bolii sau dacă schema de dozare va fi modificată. Pentru că, totuși, acest medicament a dat rezultate bune în tratamentul animalelor.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...

Cele mai citite articole

Petrecere PORNO de 8 Martie în cel mai luxos club din...

Mai multe doamne și domnișoare din lumea politică și din lumea de business a Bucureștiului au petrecut într-un club luxos alături de un bărbat...

Un autocar cu 44 de pasageri a luat foc pe A1,...

Un autocar în care se aflau 44 de pasageri a luat foc marți dimineață, pe autostrada A1, între Sebeș și Sibiu. Călătorii au reușit...