Studiu: Sute de mii de paciente cu infecții ale tractului urinar au primit antibiotice mai mult decât a fost necesar

Un studiu recent arată că medicii au administrat antibiotice în mod greșit la aproape jumătate din cele 670.400 de persoane diagnosticate cu infecții ale tractului urinar (ITU). 

Cel puțin 50% dintre femeile adulte au avut cel puțin o infecție a tractului urinar de-a lungul vieții, potrivit Organizației Mondiale a Sănătății (OMS).

Peste trei sferturi dintre femei au primit rețete de antibiotice pentru o perioadă mai lungă de timp decât a fost necesar, transmite CNN.

Duratele lungi de tratament – care depășesc recomandările clinice – au fost mai frecvente în zonele rurale decât cele urbane, potrivit studiului publicat miercuri în revista Infection Control & Hospital Epidemiology.

Excesul de antibiotice este o cauză principală a creșterii rezistenței la antibiotice pentru multe infecții comune. Din eșantion au făcut parte femei cu vârsta cuprinsă între 18-44 de ani, în perioada aprilie 2011 – iunie 2015.

Despre ITU

Atât femeile, cât și bărbații se pot confrunta cu infecții ale tractului urinar, însă sunt mai frecvente în cazul sexului feminin din cauză că uretrele sunt mai scurte. Alți factori de risc se referă la vârstă, antecedente de ITU, menopauză, sarcină etc.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...

Cele mai citite articole

Wizz Air introduce trei curse noi din Cluj Napoca

Care este numărul de telefon al Wizz Air pentru România fără...

Călătorii care au întrebări sau nelămuri legate de rezervările de bilete de avion de la Wiz Air întâmpină, de regulă, dificultăți în a contacta...

Cine este șeful de serviciu secret care s-a înrolat la AUR

Partidul lui George Simion a început să atragă ca un magnet o serie de rezerviști militari, iar de curând a făcut o achiziție de...