SUA sunt îngrijorate de participarea Indiei la exerciţiile militare Vostok organizate de Rusia

Statele Unite sunt îngrijorate de planurile Indiei de a participa la exerciţii militare comune cu Rusia, a declarat marţi secretarul de presă al Casei Albe, Karine Jean-Pierre, informează Reuters.

Luna trecută, Moscova a anunţat intenţia de a organiza exerciţiile ‘Vostok-2002’ (Est) la început de septembrie, chiar dacă duce un război costisitor în Ucraina.

Întrebată despre participarea Indiei, Karine Jean-Pierre le-a spus reporterilor la bordul Air Force One, în timp ce preşedintele Joe Biden zbura în Pennsylvania, că Statele Unite sunt îngrijorate în legătură cu orice ţară care participă la exerciţii militare alături de Rusia în timp ce aceasta este în război cu Ucraina.

La exerciţiile militare ‘Vostok’ din acest an participă contingente şi observatori din peste de zece ţări, printre care China, India, Siria, Algeria, Mongolia, Nicaragua, Laos şi Azerbaidjan. Vor fi prezenţi, de asemenea, militari din Armenia, Belarus, Kazahstan, Kîrgîzstan şi Tadjikistan, care – alături de Rusia – fac parte din Organizaţia Tratatului de Securitate Colectivă (OTSC).

Rusia a dat asigurări luni că manevrele ‘Vostok-2002’, la care participă peste 50.000 de militari în perioada 1-7 septembrie, nu sunt îndreptate împotriva niciunei ţări şi a niciunei alianţe militare, cum ar fi NATO.

2 COMENTARII

 1. Federația Rusă va rămâne fără obuze, artilerie și vehicule blindate până la sfârșitul anului.
  https://www.pravda.com.ua/eng/news/2022/08/31/7365546/
  Situația aviației „arata mai bine la prima vedere”. Astăzi, după contabilizarea pierderilor și avariilor, Rusia este încă capabilă să păstreze în apropierea granițelor aproximativ 400 de avioane de luptă de diferite tipuri și aproximativ 360 de elicoptere, deși nu toate sunt de tip atac.

 2. El a declarat pentru CNN că armata rusă nu are echipamente de bază, precum și drone și alte tipuri de avioane fără pilot în timpul perioadei sale pe prima linie.

  „Barăcile noastre au aproximativ 100 de ani și nu sunt capabile să găzduiască toți militarii noștri… toate armele noastre sunt din vremurile Afganistanului”, a spus el.

  „La câteva zile după ce am încercuit Hersonul, mulți dintre noi nu aveau mâncare, apă sau saci de dormit pe ei”, a spus el. „Pentru că era foarte frig noaptea, nici nu puteam să dormim. Găseam niște gunoi, niște cârpe, doar ca să ne înfășurăm pentru a ne încălzi.”
  https://amp.cnn.com/cnn/2022/08/22/europe/pavel-filatyev-ukraine-russia-paratrooper-interview-intl/index.html
  „Văd ce se întâmplă cu țara mea și sunt îngrozit. Totul este distrus, corupt”, a spus el pentru CNN. „Singurele legi care funcționează bine sunt cele represive”.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...

Cele mai citite articole

INSTANT_VOUCHER_SOCIAL_TICHET_32_INQUAM_Octav_Ganea

Unde vă adresați dacă nu ați primit cardul pentru tichetele sociale...

Deși îndeplinesc condițiile de eligibilitate pentru a obține tichetele sociale de 250 lei, sunt în continuare mulți români care susțin că nu au intrat...

EXCLUSIV: Baza de date a OMS dezvăluie dezastrul. Aproape 5.000.000 de...

Deşi autorităţile de la Bucureşti, şi nu numai, tac în privinţa existenţei unei multitudini de reacţii adverse generate de vaccinurile COVID -19, datele statistice...