Surse: Prizonierii din Azov vor fi judecați de ruși în cuști, după modelul Tribunalului de la Nürnberg

Rușii pregătesc un proces demonstrativ al prizonierilor ucraineni din Azov. Prima etapă ar urma să aibă loc la Mariupol, unde ocupanții intenționează să copieze formatul Tribunalului de la Nürnberg și instalează cuști destinate celor reținuți.

Potrivit unor surse citate de publicația Ukrainski Pravda, ei vor să organizeze procesul nu împotriva luptătorilor de la Azov ca unitate a armatei Ucrainei, ci asupra „ideologiei nazismului”, încercând astfel să atingă obiectivul de „denazificare” declarat de ruși.

Din acest punct de vedere, ocupanții intenționează să repună în discuție toate cazurile și procesele începând cu 2014, justificând atacul lor asupra Ucrainei.

Conform planului ocupanților, așa-numitul „tribunal” își va desfășura activitatea în mai multe locații, iar Mariupol va fi doar primul dintre ei. O altă astfel de locație, potrivit informațiilor, ar putea fi în Kherson. În același timp, sursele Ukrainski Pravda consideră că aplicarea acestui tip de proces în afara teritoriilor ocupate este puțin probabil.

Durata procesului poate varia în funcție de mai mulți factori, în special situația de pe front, cele din interiorul Rusiei și situația internațională. De asemenea, serviciile de informații nu exclud faptul că ocupanții vor condamna prizonierii în aceeași zi cu „referendumuri” ilegale privind aderarea teritoriilor ocupate la Rusia.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...