Suspiciune de gripă aviară la București, după descoperirea unei lebede moarte în Parcul IOR

Publicat: 18 feb. 2024, 10:27, de Vasile Bahrim, în Dezvăluiri , ? cititori
Suspiciune de gripă aviară la București, după descoperirea unei lebede moarte în Parcul IOR

O posibilă alertă de gripă aviară ar putea fi declanșată în capitală, urmare a găsirii unei lebede moarte în Parcul IOR. Fundația „Visul Luanei” a trimis lebăda la Direcția Sanitar Veterinară pentru analize. În acest moment, autoritățile așteaptă rezultatele testelor.

Gripa aviară, o boală virală extrem de contagioasă, atacă sistemul respirator, digestiv și/sau nervos al păsărilor. Aceasta nu numai că afectează păsările, dar poate constitui o amenințare gravă și pentru alte specii de animale, iar în cazuri izolate și pentru oameni.

Dată fiind potențiala gravitate a situației, Fundația „Visul Luanei” a emis o serie de recomandări preventive pentru locuitorii capitalei. Cetățenii sunt îndemnați să evite contactul cu păsările sălbatice și să raporteze autorităților orice comportament anormal sau găsirea unor păsări moarte.

În timp ce se așteaptă rezultatele testelor, publicul este sfătuit să rămână vigilent și să urmeze instrucțiunile oficiale, pentru a minimiza riscul de răspândire a acestei boli.