Culmea penibilului la Târgul de Crăciun de la Calafat. O cântăreață animă piața goală: „Să văd brațele sus!”

Publicat: 12 dec. 2022, 16:59, de Aura Bănescu, în ACTUALITATE , ? cititori
Culmea penibilului la Târgul de Crăciun de la Calafat. O cântăreață animă piața goală:

Culmea penibilului acestei ierni s-a înregistrat la Calafat, acolo unde o cântăreață a animat piața goală, în cadrul târgului de Crăciun. Deși în jur era pustiu, iar cei doi, trei oameni care treceau prin zonă nu asistau la concertul ei, cântăreața lăuda publicul pentru aplauze și le cerea să ridice brațele.

Pare un moment de cascadorii râsului sau de camera ascunsă, dar a fost cât se poate de real și s-a întâmplat la târgul de Crăciun din Calafat. În timpul unui concert fără spectatori, artista aflată pe scenă îndemna oamenii să ridice mâinile în aer și să facă atmosferă deși în public nu se afla nimeni.

Însă, pentru că ea cânta probabil pentru prietenii imaginari, așa cum au apreciat mulți internauți pe Facebook, în secțiunea de comentarii a clipului devenit viral, artista nu s-a lăsat cu una, cu două și mulțumea pentru aplauze. Deși ele nu existau!

Citește și: Târg de Crăciun la Opera din București în perioada 10-26 decembrie

Citește și: Programul marilor târguri de Crăciun din Europa

„Și încă o dată, Calafat. Sunteți pregătiți? Toate mâinile sus, sus, sus! Foarte bine. Să vă văd brațele sus. Bine acolo!, spune tânăra în timp ce cântă, deși piața era goală.

La un moment dat, în fața scenei vin trei tineri, iar cântăreața încearcă să interacționeze cu ei. „Să aplaudăm împreună, să ținem ritmul. Să aplaudăm mai tare”, spune cântăreața. Tinerii nu reacționează, ci pleacă.

Clipul a devenit viral pe internet, iar comentariile nu au întârziat să apară. Iată câteva dintre ele:

– Vreau și eu o dedicație pentru prietenii imaginari din public, dacă se poate!
– Mai multe instalații am eu acasă.
– Cânta banda, ea doar mima!
– Erau după scena probabil.
– Nu e chiar așa rău să ai prieteni imaginiari, măcar ei te susțin și te aplaudă

Reacția primarului din Calafat, vizavi de momentul… inedit de la Târgul de Crăciun

„Este pentru prima dată în istoria Calafatului când începem un târg de Crăciun. Evenimentul a început la ora 18:00 cu ansamblul de dansuri populare „Rozele Calafatului”, apoi a continuat cu trupa „Etnic” și s-a încheiat cu această fată care, într-adevăr, a fost dezavantajată de ploaie. La jumătatea spectacolului ei a început să plouă. Ținând cont că este iarnă, vă dați seama că părinții care au copii au început să plece.

Ce nu se vede acolo, dacă ascultați și fata care face niște comentarii pe scenă, este că oameni mai erau prezenți în dreapta, mai răsfirați, la adăpost de ploaie. Au mai rămas undeva pe la 10-11 persoane, inclusiv eu, dar mă mir că n-au reușit să mă fotografieze. Am văzut reacțiile, dacă transformăm un eveniment pentru copii în așa ceva este foarte rușinos.

Calafatul nu a plătit un leu către artistă, totul a fost realizat în parteneriat cu cineva care a semnat un contract cu noi. Parte din proiect, care este dedicat copiilor așa cum prevede hotărârea Consiliului Local revine drept cheltuială autorităților locale. Dar partea comercială, dedicată vânzării de produse se va plăti așa cum este contractul. Noi plătim doar partea de curent electric, care este pentru scenă, pentru beculețe și toate cele.

La începutul evenimentului au fost prezenți până aproximativ 150 de oameni, nu vrem să dramatizăm și să ne umflăm în pene că acesta este adevărul”, a precizat Dorel Mitulețu, potrivit dcnews.ro.

Târgul de Crăciun din Craiova pe locul 3 în topul celor mai frumoase târguri din Europa

La polul opus, după 10 zile de vot online, European Best Destinations, cel mai vizitat site turistic din Europa, a anunțat rezultatele clasamentului pentru Best Christmas Market 2023, iar târgul din Craiova a ocupat locul 3, în fața celui din Viena.

Târgul de Crăciun din Craiova se află pe locul trei în clasamentul celor mai frumoase târguri de Crăciun, cu un punctaj de aproape 42.000 voturi,în cadrul clasamentului pentru Best Christmas Market.

Cele mai multe voturi au provenit din afara României – SUA, Marea Britanie, Țările de Jos și Germania, conform comunicatului oficial al organizației European Best Destinations.

„După rezultatul onorant de anul trecut, când turiști din toată lumea au apreciat că târgul de Crăciun de la Craiova merită să fie în primele șase din Europa, chiar de la prima noastră participare într-o asemenea competiție, anul acesta am început pregătirile încă din primăvară. Mai ales că promovarea de anul trecut a transformat Craiova, în doar câteva luni, într-o adevărată destinație turistică.

Astfel, pentru ediția din acest an, am extins suprafața târgului în mai multe piețe, am montat cele mai frumoase decorațiuni luminoase în tot centrul orașului și am realizat căsuțe unicat, concepute special de cei mai talentați artiști pentru Craiova. Dacă anul trecut, Craiova obținea cel mai bun rezultat ca oraș nou intrat în acest clasament internațional, anul acesta avem confirmarea că investițiile făcute de administrația locală în domeniul cultural-turistic nu au fost făcute în van”, a declarat Lia-Olguța Vasilescu.