Târgul de Crăciun Viena. Cel mai spectaculos din Europa

Cu siguranță ai auzit măcar o dată de Târgul de Crăciun de la Viena. Spectaculosul eveniment reunește de fapt mai multe târguri mici, pe o suprafață uriașă din zona centrală a orașului. Dacă nu ai ajuns până acum la Viena în perioada sărbătorilor, ar trebui să te grăbești să o faci.

Târgul de Crăciun de la Viena, emblema orașului în perioada sărbătorilor

Târgul de Crăciun de la Viena este un eveniment cu tradiție care aduce an de an bucurie localnicilor, dar și turiștilor. Conceput de ani buni ca un moment ce îmbină negoțul cu distracția și atmosfera de sărbătoare Târgul de Crăciun de la Viena și-a păstrat până astăzi autenticitatea.

Din nefericire, în ultimii doi ani, acesta nu s-a putut desfășura în condiții optime. Din cauza restricțiilor pandemiei, austriecii nu au avut de ales și au fost nevoiți să se mulțumească și cu o variantă restrânsă a acestuia.

Din acest an însă, doritorii care vor să simtă spiritul Crăciunului mult mai devreme trebuie neapărat să facă un drum la Viena.

Deși majoritatea cred că Târgul este unul singur, întins pe o suprafață mare a orașului, nu este deloc așa. Mai multe târguri mici, desfășurate în zone cheie ale centrului, reunite, construiesc imaginea celui mai spectaculos eveniment de Crăciun din Europa.

Viena are mai multe târguri de Crăciun

Cel mai care dintre târgurile vieneze este amplasat în fața primăriei. Acesta se numește Visul  vienez sau Rathausplatz. De la decorațiuni, mâncare, vin fiert și obiecte de artizanat și până la activități distractive, toate sunt cuprinse în cadrul acestui Târg de Crăciun.

Dacă ajungi aici trebuie să ai în vedere că totul costă… scump! Plimbarea cu trenulețul, un vin fiert delicios sau un desert specific te vor ușura de minim 5 euro.

Înaintând spre palatul Schonbrunn, te bucuri de o continuare a poveștii vieneze de Crăciun. De aici îți poți achiziționa decorațiuni cu aspect imperial, demne de a fi așezate într-un palat precum cel care găzduiește acest târg. Mâncărurile alese pot avea o diferență de preț față de cele ale târgului din Rathausplatz.

Puteți continua vizita cu Târgul de Craciun de la Stephansplatz. Acest eveniment este mai mic, fără punct de distracție, organizat în jurul impozantei catedrale.

Târgul de Crăciun Sibiu 2022. Destinația ideală din România pentru acest sezon

Dacă vreți să vă bucurați de magia unui sătuc de poveste îmbrăcat în lumini și decorațiuni trebuie să vedeți satul de Crăciun din Altes AKH. Aici aveți ocazia să degustați bunătăți locale și să vă distrați alături de cei mici.

Oferte Crăciun 2022 în Apuseni. Cele mai ieftine cazări din Țara Moților

Cât de costă cazarea la Viena în prezent?

În perioada Târgului de Crăciun, unitățile de cazare din centrul orașului au prețuri destul de piperate. Dacă optați pentru un hotel sau o pensiune mai îndepărtată de centru aveți șanse să cheltuiți mult mai puțin. Mai ales dacă plecați de acasă cu un buget stabilit, această variantă este ideală.

Astfel, o cazare de 5 stele situată la 1km de Târg va poate costa pentru două persoane peste 2700 de lei pe noapte. Dacă optați însă pentru o pensiune de 3 stele situată la 6 km de centru, vă puteți caza cu 800 de lei/noapte pentru doi adulți.

Cazările includ micul dejun, astfel că pentru restul meselor zilei trebuie să aveți un buget separat.

Cât costă drumul spre Viena?

Dacă optezi pentru zborul cu avionul și prinzi bilete last minute, poți cheltui mai puțin de 35 de euro de persoană. De altfel, varianta cu autocarul, cu plecare din București te va costa între 230 de lei și 340 de lei.

Dacă optezi pentru o călătorie cu trenul spre Viena, prețul biletului este de 43€ în această perioadă.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...