Tătaru: Cei care nu respectă în prezent măsurile anti-COVID, să nu se gândească la un Crăciun liniștit

Ministrul Sănătății, Nelu Tătaru, spune că cei care nu respectă acum regulile sanitare să nu se gândească la faptul că vor avea un Crăciun liniștit sau că vor merge la munte sau în străinătate. Oficialul precizează că situația epidemiologică în care se va afla țara noastră de sărbătorile de iarnă depinde de modul în care sunt respectate măsurile anti-COVID pe termen lung.

Nelu Tătaru a declarat luni seară, la B1TV, că „dacă noi nu gestionăm aceste săptămâni, nici nu vreau să mă gândesc la Crăciun. Noi avem în acest moment nişte repere şi am spus care sunt barometrele mele: primirile urgenţe, internările, decesele, terapia intensivă cu extensie”.

El spune că cei care se gândesc că vor avea un Crăciun liniștit în condițiile în care în prezent nu respectă regulile sanitare „se înșală”.

„Cine crede că dacă eu astăzi respect sau nu respect, voi avea previziunea că voi avea un Crăciun liniştit sau voi merge la munte sau voi merge în străinătate, se înşală. Gândiţi-vă că nu suntem numai noi. Toate comunităţile, toate ţările îşi închid graniţele. (…) Cred că ar trebui toţi, într-un efort comun, să ajungem la un numitor comun: respectarea unor reguli, un tratament de calitate în condiţii de presiune scăzută”, a afirmat Tătaru.

Nu vrem să fim stat poliţienesc, dar regulile trebuie respectate”, a declarat ministrul Sănătății.

Tătaru: Avem o transmitere comunitară diferită

Potrivit acestuia, „avem o transmitere comunitară diferită”, astfel că măsurile nu pot fi identice la nivel naţional.

„Adaptarea o facem de la localitate la localitate, în contextul în care avem un indice dat de către DSP, dar avem şi o perioadă de 48 de ore în care vedem evoluţia în acea comunitate. (…) Noi fiecare activitate relaxată o avem cu anumite norme şi măsuri în vederea funcţionării şi desfăşurării.

Cred că esenţial ar fi să putem să respectam acele reguli, după cum este esenţială şi respectarea Legii 55, care are specificat foarte clar, de la articolul 64 până la 70, cine verifică aceste reguli şi care sunt sancţiunile. Cred că totuşi acolo ar trebui să ajungem. Nu intenţionăm să ajungem la stat poliţienesc, dar trebuie să ştim că fiecare are partea noastră pe care trebuie să o facem în acest sens. Consider că pe fiecare palier trebuie să avem o măsură a acţiunilor noastre”, a adăugat ministrul Sănătății.

Anterior, Ministrul Sănătății, Nelu Tătaru, a anunțat că toți pacienții care ajung la unitățile de primire urgențe din spitale vor fi testați pentru COVID-19 cu ajutorul testelor antigen.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...

Cele mai citite articole

Cine este șeful de serviciu secret care s-a înrolat la AUR

Partidul lui George Simion a început să atragă ca un magnet o serie de rezerviști militari, iar de curând a făcut o achiziție de...

Cine este preotul mare mason, cu o avere uriașă, care conduce...

Prezența preoților, în special a celor cu funcții mari în Biserica Ortodoxă Română, în rândurile masoneriei este arhicunoscută, dar Patriarhia Română a negat că...