Taxe pentru mașinile din alte județe, care circulă prin Capitală. Reacția primarului Nicușor Dan

Șoferii mașinile care nu sunt înregistrate în Capitală vor achita o taxă, dacă vor să circule prin București. Conform datelor prezentate în spațiul public, ar putea fi vorba și de 5.500 de lei.

Conform Antena3, prevederea apare într-un proiect al Primăriei Capitalei, care vrea să instituie o zonă cu emisii reduse, pentru o perioadă de șase ani.

Proiectul presupune înfiinţarea unei zone de Emisii Reduse pe toate drumurile publice din Bucureşti pentru o perioadă de șase ani, începând de anul viitor. În acest fel, Primăria va încerca să reducă poluarea, conform normelor europene.

Astfel, pentru mașinile care nu sunt înregistrate în Capitală șoferii ar urma să achite:

Taxa zilnică – 20 lei

Taxă 5 zile – 90 lei

Taxă 7 zile – 120 lei

Taxă 30 de zile – 500 lei

Taxă 365 de zile – 5500 lei.

Proiectul ar urma să intre în dezbatere publică.

Întrebat marți cum comentează noile taxe, ce ar urma să fie introduse, în condițiile în care nivelul maxim propus de fostul edil, Gabriela Firea, era de 2.000 de lei, Nicușor Dan a evitat să răspundă.

„Într-o conferință de presă ulterioară, v-aș ruga strict să vorbim strict de urbanism azi”, a fost reacția edilului.

Câteva ore mai târziu, luni după-amiază, boroul de presă al Primăriei Capitalei a venit cu o precizare pe marginea subiectului: „Având în vedere informațiile apărute în presă potrivit cărora Primarul General, Nicușor Dan, dorește să introducă o așa-zisă taxă de poluare care trebuie plătită de autoturismele care circulă prin centrul Bucureștiului, Primăria Capitalei anunță că: «Primarul General nu a inițiat și nu sustine un astfel de  proiect»”.

Mai multe articole...

Cele mai citite articole