„Lockdown-ul șnițelului” sau cum încearcă autoritățile din Austria să stimuleze campania de vaccinare anti-COVID

Cancelarul austriac Sebastian Kurz a anunțat noi măsuri pentru a ține sub control răspândirea coronavirusului și pentru a stimula campania de vaccinare.

Cea mai mare ispită în această nouă campanie va fi celebrul șnițel vienez. Doar persoanele vaccinate se vor mai putea bucura de el, căci doar acestea vor avea acces în restaurante, informează heute.at.

Astfel, Guvernul Kurz pregătește „lockwdown-ul șnițelului” pentru cei nevaccinați anti-COVID-19. În restaurante nu vor mai putea intra decât persoanele vaccinate anticoronavirus. Tot vaccinații vor fi singurii ce vor avea acces în baruri, cluburi, cinematografe și la manifestațiile culturale.

Să fie vorba de o discriminare?

Virusul face diferența între persoanele nevaccinate și persoanele vaccinate. (…) Cele nevaccinate nu ar trebui să aibă acces în zonele de risc. Pentru propria lor protecție”, a spus Wolfgang Mückstein, ministrul Sănătății.

Acesta a precizat că lockdown-ul în cazul persoanelor nevaccinate ar fi doar ultima soluție. La rândul său, Kurz a precizat că dacă se va mai reveni la lockdown, acesta cu siguranță nu va viza persoanele imunizate.

Mai multe articole...

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele articole