Tensiuni între PNL și USR-PLUS, la Primăria Sector 2. „Sunt consilieri care și-au propus venituri de 14.000 de lei lunar”

Publicat: 27 iul. 2021, 11:46, de Cezar Amariei, în ESENȚIAL , ? cititori
Tensiuni între PNL și USR-PLUS, la Primăria Sector 2. „Sunt consilieri care și-au propus venituri de 14.000 de lei lunar”

Liberalii se arată nemulțumiți de modul cum decurge colaborarea cu partenerii USR-PLUS, în Sectorul 2 al Capitalei. Claudiu Săftoiu, prim-vice președintele PNL Sector 2, acuză USR-PLUS de șantaj și spune că sunt consilieri ai primarului Radu Mihaiu (foto) ce și-au propus singuri venituri de peste 14.000 de lei lunar.

„În septembrie 2020, Partidul Național Liberal a ales un parteneriat în beneficiul românilor, un parteneriat pe care noi, PNL, l-am considerat onest. Am ales să mergem pe același drum cu USR-PLUS, pentru a da o șansă bucureștenilor și pentru a dezvolta, ÎMPREUNĂ, o administrație locală modernă și competentă.

Astăzi, PNLSector2, parte a alianței care a câștigat Primăria sectorului 2, a aflat că nu mai are nicio atribuție în cadrul Primăriei sector 2. Ne-au fost retrase toate delegările de competențe, fără o discuție prealabilă și fără a ni se aduce la cunoștință motivul. Prin urmare, nu putem decât specula că ne aflăm în fața unui șantaj. O încercare mizerabilă de a forța mâna consilierilor locali PNL pentru a vota noua organigramă și noile tarife Supercom”, a scris Claudiu Săftoiu pe Facebook.

Acesta a detaliat motivele tensiunilor și a acuzat reprezentanți USR-PLUS că urmăresc obținerea unor beneficii nemeritate.

„S-a pus pe ordinea de zi o majorare a salariilor consilierilor și auditorilor, fără consultarea partenerului social a sindicatului din primărie. Am aflat că sunt consilieri ai primarului, fără studii de specialitate, care ridică peste 8.000 de lei pe lună și care și-au propus singuri majorări, la peste 14.000 de lei pe lună. Când auzi de astfel de sume, în sectorul de stat, te apucă amețeală. Astfel de salarii sunt prohibitive în sectorul privat”, a spus Săftoiu într-o emisiune la Antena3.

Replica primarului Radu Mihaiu

Edilul Sectorului 2 recunoaște că USR – PLUS are nevoie la guvernarea locală de un parteneriat cu liberalii, dar îi acuză că nu-și respectă promisiunile.

„PNL spune, citez, că fără ei “nu putem face reformă în beneficiul sectorului 2”. Aşa e, are dreptate. Dacă vrem să facem reformă, avem nevoie de voturile PNL. Ne-a arătat asta joi, când ne-a trântit 2 proiecte pentru care semnaserăm un acord înainte de alegeri. Şi pe care, acum 2 săptămâni, agreaseră că le votează.

Care este preţul pe care USRPLUS trebuie să-l plătească pentru această reformă? Să fie rezolvarea conflictelor interne din PNL, cum ar fi demiterea unui viceprimar în favoarea altuia? Să fie renegocierea o dată la 3 luni a atribuţiilor, de fiecare dată în avantajul PNL? Să ajungem, după câteva momente de “criză a coaliţiei”, să acceptăm orice fel de compromis? Buna credinţă şi încrederea au o limită. Care este această limită?”, a transmis Radu Mihaiu.