Termoenergetica, încă o amânare a furnizării de agent termic în Sectoarele 2 și 3

Termoenergetica a mai amânat odată revenirea la normalul precar dinainte de avaria petrecută la CET Sud acum circa 5 zile. Termoenergetica a încetat să furnizeze apă caldă și căldură în Sectoarele 2 și 3, dar și în câteva zeci de blocuri din Sectoarele 4, 5 și 6. După ce a indicat miercuri, apoi joi, vineri și sâmbătă ca zile în care agentul termic va reveni, compania a modificat încă o dată pentru duminică în jurul prânzului, data când furnizarea de căldură și apă caldă ar putea fi reluată în zonele afectate.

Lista zonelor și blocurilor afectate o găsiți aici.

Afectate sunt câteva zeci de blocuri din Sectoarele 4, 5 și 6, alături de peste 1.000 din sectoarele 2 și 3.

În mod normal, dacă avaria de la CET Sud se va repara, iar centrala reîncepe să pompeze apă caldă prin conducte, problema s-ar putea rezolva, deși inerția sistemului e destul de mare. Există, deci, riscul pronunțat ca apa caldă și caloriferele să continue să fie, de fapt, reci, în următoarele ore, înainte ca sistemul să înceapă să își revină. Din fericire vremea e suficient de caldă, dar rămâne problema apei calde. Una delicată și care se agravează în fiecare an.

Rețeaua de apă caldă a Bucureștiului e o megastructură alcătuită din: 954 km de conducte groase (magistrale), 1.027 de puncte termice și 2.963 de km de conducte mai subțiri. Din cauza vechimii rețelei și a unei întrețineri deficitare, Bucureștiul a fost aproape continuu afectat de furnizarea deficitară a agentului termic. Mai mult, administrația încearcă să țină utilizatorii captivi prin impunerea a tot felul de piedici în calea celor care încearcă să-și monteze, de exemplu, centrale termice de apartament.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...

Cele mai citite articole

Eveniment: 60 de universităţi din România îşi vor prezenta oferta educaţională...

Un număr de 60 de universităţi cu peste 6.000 de programe de studiu pentru licenţă, masterat şi doctorat îşi vor prezenta oferta educaţională online,...
Sursa foto: Facebook Manuela Hărăbor

Cum a descoperit Manuela Hărăbor că are un copil cu autism

Frumoasa actriță Manuela Hărăbor are un băiat de 32 de ani, cu autism. Artista povestește cum a descoperit că Andrei, fiul ei, are autism...