Tesla își va deschide Supercharger-ele pentru a încărca și alte mărci electrice

Elon Musk a confirmat pe Twitter că Tesla își va deschide rețeaua Supercharger către mașinile electrice ale altor mărci la sfârșitul acestui an. Între timp, există o actualizare a planului Tesla de a începe producția camionului semi-electric în acest an.

În ceea ce privește Superchargerele Tesla; când a fost întrebat de un utilizator dacă rețeaua de încărcare rapidă va fi pusă la dispoziția altor mașini electrice din toate țările sau numai în anumite, Musk a răspuns: „În timp, toate țările”. Deci se va etapiza.

Zvonurile spun că primele încîrcîtoare auto Tesla vor fi accesibile terților din Norvegia și Suedia până în septembrie 2022.

În Europa, de exemplu, deschiderea pentru alte mărci ar trebui să fie mai ușor de implementat, deoarece Tesla folosește acum standardul de încărcare CCS. În SUA, producătorul de mașini electrice și-a dezvoltat propriul standard de încărcare, întrucât nu exista un standard adecvat pe piață când a fost lansat Modelul S în 2012. Astfel, Superchergerele din SUA nu sunt direct compatibile cu vehiculele altor producători, în timp ce la punctele de încărcare CCS din Europa este pur și simplu o limitare a software-ului – în trecut, era deja posibilă încărcarea altor vehicule la V3 Superchargers din Europa.

O provocare în practică ar putea fi în continuare lungimea cablurilor de supraalimentare: Deoarece toate modelele Tesla au portul de încărcare pe partea din spate a șoferului, compania poate instala cabluri foarte scurte. Cu unele vehicule – cum ar fi încărcătoarele pentru partea din față a mașinii, cum ar fi Kia e-Niro sau Hyundai Kona Electric – încărcarea la un Supercharger este cu siguranță posibilă, dar cu alte vehicule poate fi destul de dificilă.

Cu câteva zile în urmă, Elon Musk a anunțat, de asemenea, că va crește capacitatea de încărcare a supraalimentatoarelor Tesla de la 250 kW la 300 kW, dar fără a da un calendar.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...

Cele mai citite articole

Stop joc. PSD și PNL au decis: Braț la braț, la...

Jocurile politice între PSD și PNL privind cele patru rânduri de alegeri de anul viitor au intrat în linie dreaptă și deja cele două...

Directorul Florin Nicolae, pas cu pas, mușamalizează aranjamentul mafiot regizat de...

Directorul general al Agenției Domeniilor Statului (ADS), Florin Nicolae, face eforturi disperate să mușamalizeze aranjamentul mafiot „țesut” de fostul director George Sava, prin care...