Tesla nu va mai accepta plata în Bitcoin pentru automobile, deoarece mineritul de Bitcoin afectează mediul

Elon Musk a anunțat pe Twitter că Tesla nu va mai accepta plata în Bitcoin pentru automobile. El și-a motivat decizia prin faptul că „mineritul de Bitcoin afectează mediul înconjurător”. Piața criptomonedelor a pierdut 365 de miliarde de dolari după acest anunț.

„Tesla a suspendat achiziționarea de automobile cu plata prin moneda Bitcoin. Suntem îngrijorați în privința utilizării crescute a combustibililor fosili pentru mineritul de Bitcoin, ar fi motivul pentru care Tesla nu mai acceptă plata cu această monedă virtuală.

„Criptomoneda este o idee bună … dar acest lucru nu poate avea un cost mare pentru mediu”, a spus Musk, citat de BBC.

CEO-ul Tesla a declarat că compania nu va vinde niciun bitcoin și intenționează să-l folosească pentru tranzacții de îndată ce mineritul va trece la o energie mai sustenabilă.

După acest anunț pe Twitter, Bitcoin a scăzut cu peste 10%. O scădere au înregistrat și acțiunile Tesla. Totodată, piața criptomonedelor a suferit o lovitură de 365,85 miliarde de dolari imediat după acest anunț, potrivit CNBC. Ulterior piața a mai recuperat din pierderi.

În februarie, Tesla a anunțat că a cumpărat bitcoin în valoare de 1,5 miliarde de dolari și că va accepta plăți în criptomonede. Musk a fost un mare susținător al monedelor digitale, inclusiv bitcoin și dogecoin, contribuind la creșterea prețurilor acestora în ultimele luni.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...

Ultimele articole