Test ADHD adulți. Tu ai aceste caracteristici?

ADHD-ul sau tulburarea hiperkinetică cu deficit de atenție, poate fi caracteristică și unor adulți. Poți afla dacă ai această afecțiune cu un test ADHD simplu legat de specificitățile pe care tulburarea le poate prezenta.

Test ADHD adulți

Tulburarea hiperkinetică cu deficit de atenție este tot mai des întâlnită în rândul adulților. Abia în ultimii ani, au devenit mai cunoscute caracteristicile unui astfel de comportament. Astfel, cu un test ADHD simplu poți descoperi dacă te încadrezi în această categorie.

ADHD-ul la adulți vine ca un cumul de tulburări. Printre acestea se numără, impulsivitatea, incapacitatea de menținere a atenției sau hiperactivitatea. Pe lângă acestea, un adult cu ADHD poate prezenta și alte specificități precum:

Întârzierea frecventă

 

Numeroase persoane care au primit confirmarea că au această tulburare mentală, prezintă această caracteristică. Din cauza lipsei concentrării, acestea nu se pot organiza din timp astfel încât să onoreze o întâlnire la timp.  De altfel, nici în ceea ce privește programul de muncă nu pot avea altă traiectorie.

Studiu: Anxietatea, cel mai comun diagnostic pus copiilor în pandemie

 

Hiperconcentrare

Chiar dacă în cazul celor mici care au această tulburare, distragerea este considerată o caracteristică, la adulți lucrurile pot sta diferit.

Unele persoane cu ADHD prezintă un soi de hiperconcentrare în diferite contexte. Astfel, se vor focusa complet pe o anumită acțiune, uitând parcă orice alt detaliu de timp și spațiu din jurul lor.

Lipsa de atenție la detalii

Cele mai multe persoane care au aflat că au această tulburare, nu pot fi atente la detalii. Astfel, chiar dacă au o intuiție de excepție, nu pot percepe și unele detalii din jurul acțiunilor lor, a imaginilor, sunetelor.

Diagnosticarea și tratarea depresiei cu jocuri video

Încep sarcini noi înainte de a le fi terminat pe altele

Atât în cazul copiilor cât și al adulților cu ADHD, această caracteristică este des întâlnită. Cei mai mulți dintre acești pacienți nu pot duce la bun final o activitate. Fie se plictisesc pe parcurs, fie găsesc mai interesantă o altă acțiune distinctă.

Test ADHD adulți: Episoade de uitare

Dacă ai senzația că lipsesc pur și simplu pasaje sau anumite perioade din parcursul tău, iar acest lucru se întâmplă des, pot fi semnalele unei asemenea tulburări.

Cheltuieli compulsive

Persoanele cu ADHD cheltuie adesea sume de bani importante pe lucruri nesemnificative. De altfel, deși le găsesc utile pe moment, în scurt timp își vor pierde total interesul pentru ele.

Schimbarea bruscă a stării emoționale / bipolaritate

Pot plânge și pot trece la un zâmbet copleșitor în cel mai scurt timp. Este una dintre particularitățile pe care cei cu ADHD le pot avea. Emoțiile îi copleșesc uluitor de rapid, astfel că își vor schimba starea foarte repede în funcție de factori exteriori.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...

Cele mai citite articole

O polițistă de la Rutieră înjură ca la ușa cortului. Conducerea...

O polițistă din București s-a filmat cu cameră body cam din dotare în timp ce înjura ca la ușa cortului un șofer tras pe...

Un autocar cu 44 de pasageri a luat foc pe A1,...

Un autocar în care se aflau 44 de pasageri a luat foc marți dimineață, pe autostrada A1, între Sebeș și Sibiu. Călătorii au reușit...