Test rapid de coronavirus creat de cercetătorii australieni. Rezultatul vine în 20 de minute

O echipă de cercetători din Australia au realizat un test de sânge care poate depista dacă cineva este sau a fost infectat cu coronavirus în aproximativ 20 de minute.

Proiectul a fost realizată oamenii de ştiinţă de la Universitatea Monash și reprezintă o premieră mondială în domeniu, conform Reuters.


„Printre aplicaţiile pe termen scurt ale acestui test se numără identificarea rapidă a cazurilor şi urmărirea contacţilor pentru a limita răspândirea virusului„, susţine o lucrare ştiinţifică publicată vineri de autorii noului test în jurnalul ACS Sensors.

Testul foloseşte 25 microlitri de plasmă din sânge, caută urme de aglutinare sau aglomerări de celule roşii ce sunt provocate de coronavirus. Noutatea acestui tip de test este că poate depista şi anticorpii produși de corpul unei persoane care a fost infectată recent cu Covid-19 şi s-a vindecat pe cale naturală.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...

Cele mai citite articole

Cine este candidatul AUR la șefia Consiliului Județean Maramureș

În deplasările sale prin țară, liderul AUR George Simion urmărește și identificarea unor candidați pentru alegerile locale, atât la primării, dar și la consiliile...
Justiție CCR

Surpriză: Cine sunt judecătorii pensionari respinși de CSM la examenul de...

Mai mulți magistrați pensionari s-au prezentat în urmă cu câteva zile la CSM la examenul de reîncadrare în sistem, însă nu a fost cu...