Tezele școlare nu se vor mai susține în acest an: cu ce vor fi înlocuite

Ministrul Educației, Monica Anisie, a anunțat sâmbătă că tezele școlare nu se vor mai susține în anul școlar 2020-2021 și că acestea vor fi înlocuite cu evaluarea sumativă.

„În ceea ce privește susținerea tezelor, după consultarea pe care am avut-o cu toți factorii implicați, am luat decizia ca acestea să nu se mai susțină anul acesta școlar”, a declarat Monica Anisie, la Știrile Pro TV.

Ea a precizat că tezele vor fi înlocuite cu evaluarea sumativă. De asemenea, ministrul a anunțat că va continua pregătirea elevilor pentru Evaluarea Națională și Bacalaureatul din 2021.

 „Pentru elevii de clasa a VIII-a și a XII-a, începând cu semestrul al doilea, pe lângă aceste lecții pe care le vom face, vom avea măsuri concrete. Vor fi teste de antrenament săptămânale, disponibile și acum pentru elevi pe site-ul Ministerului Educației, vom continua programul teleșcoala și vom continua și pregătirea față în față”, a spus ministrul.

Anisie a făcut declarațiile în contextul în care toate școlile din România vor trece în scenariul roșu, începând de luni, ceea ce înseamnă că lecțiile se vor face exclusiv online.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...