Țigări de contrabandă de 260.000 lei confiscate la Botoșani

Publicat: 28 dec. 2020, 12:54, de Aurel Drăgan, în ACTUALITATE , ? cititori
Țigări de contrabandă de 260.000 lei confiscate la Botoșani
Poliția Română - mașini

Poliţiştii de frontieră din Botoşani şi Iaşi au confiscat, de Crăciun, ţigări de contrabandă în valoare de peste 260.000 lei, a declarat, luni, purtătorul de cuvânt al Serviciului Teritorial al Poliţiei de Frontieră (STPF), Minodora Răcnea.

Țigările au fost găsite într-un autoturism care a fost abandonat pe raza localităţii Bajura, după ce a fost urmărit poliţiştii de frontieră. În timpul urmăririi, angajaţii de la frontieră au fost nevoiţi să tragă mai multe focuri de armă, fără însă a reuşi prinderea persoanelor implicate.

„Poliţiştii de frontieră din cadrul STPF Iaşi, STPF Botoşani şi Sectorul Poliţiei de Frontieră Darabani au desfăşurat o acţiune specifică pe linia combaterii contrabandei cu ţigări în zona de competenţă a SPF Darabani. Astfel, pe direcţia localităţii Bajura, la malul râului Prut, au fost observate mai multe persoane care încărcau colete voluminoase într-un autovehicul. La vederea poliţiştilor de frontieră, conducătorul autoturismului a demarat în trombă, rămânând împotmolit după 200 metri de deplasare, iar persoanele în cauză, profitând de condiţiile meteo şi de întuneric, au abandonat atât autoturismul, cât şi coletele şi s-au îndreptat către satul Bajura. Drept urmare, pentru reţinerea persoanelor s-a folosit armamentul din dotare, fiind trase patru focuri de avertisment în plan vertical, cu respectarea prevederilor legale”, a afirmat Răcnea.

La inventarierea bunurilor a rezultat cantitatea de 19.000 de pachete cu ţigări, în valoare de 266.000 de lei, cantitate ce a fost ridicată în vederea continuării cercetărilor. De asemenea, a fost indisponibilizat, în vederea continuării cercetărilor, autoturismul utilizat în activitatea de contrabandă, în valoare de aproximativ 30.000 lei.

„În cauză, poliţiştii de frontieră efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de contrabandă şi trecere frauduloasă a frontierei de stat, în vederea depistării şi identificării tuturor persoanelor implicate, la finalizare urmând a fi luate măsurile legale ce se impun”, a mai precizat Răcnea.