Tinerele din Franţa nu vor mai plăti consultaţia medicală, testele şi alte proceduri legate de controlul naşterilor

Tinerele cu vârsta maximă de 25 de ani din Franța nu vor mai plăti, începând de anul viitor, consultaţia medicală, testele şi alte proceduri legate de controlul naşterilor, a anunţat joi ministrul Sănătăţii, potrivit Le Figaro.

Olivier Véran a declarat că femeile cu vârste de până la 25 de ani nu vor plăti pentru consult medical, teste şi alte proceduri legat de controlul naşterilor. Acest demers va acoperi contracepţia hormonală, testele biologice, prescripţia de contraceptive şi întreaga îngrijire legat de contracepţie, a explicat el.

Există un declin în folosirea contracepţiei în rândul femeilor tinere şi principalul motiv pentru acest lucru este financiar. Costă prea mult. Este de neacceptat ca femeile să nu se poată proteja, să nu aibă acces la contracepţie dacă aceasta este alegerea lor, evident, pentru că nu îşi permit”, a adăugat ministrul. 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...

Cele mai citite articole

Petrecere PORNO de 8 Martie în cel mai luxos club din...

Mai multe doamne și domnișoare din lumea politică și din lumea de business a Bucureștiului au petrecut într-un club luxos alături de un bărbat...

Un autocar cu 44 de pasageri a luat foc pe A1,...

Un autocar în care se aflau 44 de pasageri a luat foc marți dimineață, pe autostrada A1, între Sebeș și Sibiu. Călătorii au reușit...