Tineri plătiți pentru a se infecta din nou cu coronavirus

Tinerii care au avut anterior COVID-19 vor fi expuși deliberat la virus pentru a doua oară, într-un nou studiu care își propune să vadă cum reacționează sistemul lor imunitar.

Persoanele cu vârste cuprinse între 18 și 30 de ani care au fost anterior infectate în mod natural cu COVID vor fi recrutați și expuși din nou la virus într-un mediu sigur și controlat. Participanții vor fi în carantină timp de 17 zile și vor fi îngrijiți la un spital până când nu vor mai fi expuși riscului de a infecta pe alții.

Voluntarii vor primi 5.800 de euro ca plată.

Studiul constă în două faze

Prima fază, care implică 64 de voluntari sănătoși, va avea ca scop stabilirea celei mai mici doze de virus care poate apuca și începe replicarea. Odată ce cantitatea de dozare este stabilită, aceasta va fi utilizată pentru infectarea participanților la a doua fază a studiului, care se așteaptă să înceapă în vară.

Studiul „provocării umane” de la Universitatea Oxford speră, de asemenea, să descopere ce doză de coronavirus este necesară pentru a provoca o reinfecție și ce poate însemna acest lucru pentru dezvoltarea imunității protectoare împotriva bolii.

Când îi reinfectăm pe acești participanți, vom ști exact cum a reacționat sistemul lor imunitar la prima infecție cu COVID, exact când apare a doua infecție și exact cât de mult au primit virusul. Pe lângă îmbunătățirea înțelegerii noastre de bază, acest lucru ne poate ajuta să proiectăm teste care să prezică cu exactitate dacă oamenii sunt protejați”, a declarant profesorul Helen McShane, anchetatorul șef al studiului, citat de skynews.

Controalele regulate efectuate în anul după reinfectare vor ajuta la stabilirea răspunsului imun generat de virus, iar acest lucru ar putea contribui la crearea unor vaccinuri mai bune și la o mai bună înțelegere a duratei imunității.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...

Cele mai citite articole

Atac cu 130 de rachete în Tel Aviv. Ambasadorul Israelului în...

Ploaie de rachete lansate din Fâşia Gaza spre metropola israeliană Tel Aviv. Mişcarea islamistă Hamas a anunţat marţi seara că a lansat 130 de...

India va depăși China la numărul de locuitori, în acest an

India ar putea fi țara cea mai populată din lume până la mijlocul acestui an, depășind China cu aproape trei milioane de locuitori, potrivit...