Tineri plătiți pentru a se infecta din nou cu coronavirus

Publicat: 19 apr. 2021, 16:00, de Laura Macovei, în Internațional , ? cititori
Tineri plătiți pentru a se infecta din nou cu coronavirus

Tinerii care au avut anterior COVID-19 vor fi expuși deliberat la virus pentru a doua oară, într-un nou studiu care își propune să vadă cum reacționează sistemul lor imunitar.

Persoanele cu vârste cuprinse între 18 și 30 de ani care au fost anterior infectate în mod natural cu COVID vor fi recrutați și expuși din nou la virus într-un mediu sigur și controlat. Participanții vor fi în carantină timp de 17 zile și vor fi îngrijiți la un spital până când nu vor mai fi expuși riscului de a infecta pe alții.

Voluntarii vor primi 5.800 de euro ca plată.

Studiul constă în două faze

Prima fază, care implică 64 de voluntari sănătoși, va avea ca scop stabilirea celei mai mici doze de virus care poate apuca și începe replicarea. Odată ce cantitatea de dozare este stabilită, aceasta va fi utilizată pentru infectarea participanților la a doua fază a studiului, care se așteaptă să înceapă în vară.

Studiul „provocării umane” de la Universitatea Oxford speră, de asemenea, să descopere ce doză de coronavirus este necesară pentru a provoca o reinfecție și ce poate însemna acest lucru pentru dezvoltarea imunității protectoare împotriva bolii.

Când îi reinfectăm pe acești participanți, vom ști exact cum a reacționat sistemul lor imunitar la prima infecție cu COVID, exact când apare a doua infecție și exact cât de mult au primit virusul. Pe lângă îmbunătățirea înțelegerii noastre de bază, acest lucru ne poate ajuta să proiectăm teste care să prezică cu exactitate dacă oamenii sunt protejați”, a declarant profesorul Helen McShane, anchetatorul șef al studiului, citat de skynews.

Controalele regulate efectuate în anul după reinfectare vor ajuta la stabilirea răspunsului imun generat de virus, iar acest lucru ar putea contribui la crearea unor vaccinuri mai bune și la o mai bună înțelegere a duratei imunității.