Top 10 cele mai bogate femei din lume. Ce averi au miliardarele globului

Publicat: 04 feb. 2021, 10:36, de Irina Maria Mari, în News , ? cititori
Top 10 cele mai bogate femei din lume. Ce averi au miliardarele globului

Deși nu există femei pe lista celor mai bogați 10 oameni din lume, nu poate nega nimeni faptul că unele femei au făcut averi uriașe în întreaga lume. Numărul femeilor miliardare este în creștere de la un an la altul.

Iată un top al celor mai bogate femei din lume, conform listei Forbes a miliardarilor.

1. Francoise Bettencourt Meyers

Cu o valoare netă estimată la 72,7 miliarde de dolari, Francoise Bettencourt este cea mai bogată femeie de pe pământ. Familia ei deține 33% din acțiunile L’Oreal, care a raportat o creștere fenomenală în ultimul deceniu. Bettencourt Meyers ocupă poziția a 13-a în topul celor mai bogați oameni din lume.

2. Alice Walton

A doua poziție în top este deținută de Alice Walton, singura fiică a lui Sam Walton, fondatorul Walmart. Valoarea sa netă este de 67,6 miliarde de dolari. Este mai concentrată și pentru pasiunea sa pentru artă și colecția sa care valorează sute de milioane de dolari. Ea ocupă locul 15 în rândul miliardarilor.

3. Mackenzie Scott

Cunoscută autoare de cărți, Mackenzie Scott este fosta soție a fondatorului Amazon, Jeff Bezos. Ea și-a obținut averea în urma divorțului din 2019. Atunci, fost său soț i-a oferit 56,3 miliarde de dolari. Ca parte a divorțului, Jeff a transferat 25% din acțiunile sale la Amazon la MacKenzie, ceea ce reprezintă 4% din companie. Ea ocupă locul 20 în topul celor mai bogați oameni, în timp ce fostul său soț este al doilea după Elon Musk.

4. Julia Koch & Familia

Cu o valoare netă de 44,9 miliarde de dolari, Julia Koch a intrat în top 10 cele mai bogate femei din lume în 2020. Ea a moștenit alături de cei trei copii ai săi, averea soțul ei, David, care a murit în august 2019 la 79 de ani.

5. Yang Huiyan și familie

Yang Huiyan deține 57% din acțiunile companiei Garden Holdings, o companie imobiliară foarte populară în Statele Unite. Yang a absolvit Universitatea de Stat din Ohio, iar valoarea ei netă este de 29,6 miliarde de dolari.

6. Jacqueline Mars

Cu o valoare netă de 28,9 miliarde de dolari, Jacqueline Mars este a șasea cea mai bogată femeie din lume. Ea deține aproximativ o treime din cel mai mare producător de bomboane din lume, Mars, care a fost fondată de bunicul ei. A lucrat pentru companie timp de aproape 20 de ani și a făcut parte din consiliul de administrație până în 2016.

7. Susanne Klatten

Susanne Klatten are o valoare netă de 26,3 miliarde de dolari. Ea deține 19,2% din gigantul auto BMW și este a 56-a cea mai bogată persoană din lume. Ea este singurul proprietar și vicepreședinte al Atlanta, o importantă companie farmaceutică și chimică.

8. Laurene Powell Jobs

A opta poziție în topul celor mai bogate femei din lume îi revine lui Laurene Powell Jobs, cu o valoare netă estimată la 22,5 miliarde de dolari. Ea a moștenit 21,6 miliarde de dolari din acțiunile Apple și Disney după decesul soțului său, Steve Jobs. Ea este o filantroapă care se implică în proiecte legate de educație, mediu și imigrație.

9. Fan Hongwei și familia

Cu o valoare netă estimată de 20 de miliarde de dolari, Fan Hongwei se află pe locul nouă pe lista celor mai bogate femei din lume. Ea este președintele celui mai mare producător de fibre chimice din China, Hengli Petrochemical.

10. Zhong Huijuan

Top zece este ocupat de președinta producătorului de medicamente Hansoh Pharmaceuticals, Zhong Huijuan. Ea are o valoare netă estimată la 19,6 miliarde de dolari.