Studiu: Topul meseriilor cu mortalitate ridicată în caz de COVID-19

Potrivit unui studiu efectuat în Anglia și Țara Galilor, în perioada 9 martie – 28 decembrie 2020, au fost înregistrate 7.961 de decese care au legătură cu SARS-CoV-2 în rândul persoanelor angajate. Este vorba despre persoane cu vârste cuprinse între 20 și 64 de ani.

Bărbații care lucrează ca agenți de pază, bucătari sau în fabricile de prelucrare au avut cea mai mare rată de deces care are legătură cu COVID-19, conform datelor studiului, menționate de Sky News. De asemenea, asistenții medicali au avut, statistic, rate de deces corelat cu COVID-19 semnificativ mai mare față de angajații din alte domenii.

Ratele de deces în rândul angajaților din domenii sociale continuă să fie, din punct de vedere statistic, semnificativ mai mari decât cele pentru restul populației active.

Cu alte cuvinte, potrivit specialiștilor, oamenii care lucrează unii lângă alții și în locuri de muncă cu expunere regulată la virus continuă să aibă rate mai mari de deces, în comparație cu restul populației care are un job ce nu necesită o astfel de expunere.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...

Ultimele articole