Tot mai mulți copii infectați cu SARS-CoV-2. Spitalele de pediatrie sunt pline

Publicat: 24 aug. 2021, 14:30, de Laura Macovei, în ACTUALITATE , ? cititori
Tot mai mulți copii infectați cu SARS-CoV-2. Spitalele de pediatrie sunt pline

În secțiile COVID-19 din spitalele de copii din Capitală, numărul celor internați este deja aproape de capacitatea maximă. La cel mai mare spital de pediatrie din țară, Grigore Alexandrescu, nu mai sunt paturi libere la Terapie Intensivă, după ce mulți copii, unii de doar câteva luni, au făcut forme grave de COVID-19.

Sunt 11 copii infectați cu coronavirus la Spitalul „Grigore Alexandrescu” din București. Medicii spun că mulți copii care ajung la spital infectați COVID-19 sunt foarte mici, de la câteva zile până la 17 ani.

În cazul în care va fi nevoie, numărul paturilor ATI-COVID va fi suplimentat, a anunțat manageru lspitalului. Medicii fac apel în continuare la vaccinare, pentru a preîntâmpina cazurile de infectare la copii, în cazul părinților neimunizați.

În momentul acesta avem 5 paturi ATI COVID pentru copii. Ele sunt pline. Valul 4 a început, crește numărul de pacienți, mai ales în sfera pediatrică. Grupa de vârstă afectată foarte serios este 6 luni – 1 an. Majoritatea copiilor care vin au părinții nevaccinați si, din păcate, mulți dintre ei nu cred în virus”, a precizat Alexandru Ulici, managerul spitalului „Grigore Alexandrescu”.