Traficanți de droguri, trimiși în judecată după ce un trapper a murit în urma unei supradoze

Publicat: 18 ian. 2023, 07:00, de Vlad Stefan Orjan, în ACTUALITATE , ? cititori
Traficanți de droguri, trimiși în judecată după ce un trapper a murit în urma unei supradoze

Doi traficanți de doguri care au vândut stupefiante de mare risc unui interpret de muzică trap, iar acesta a decedat din cauza substanțelor respective, au fost trimiși în judecată de procurorii DIICOT. Tânărul era cunoscut în mediul fanilor acestui gen muzical sub numele de Mărgizeu și a murit, la jumătatea lunii februarie a anului trecut, la Spitalul Floresca, din București, intoxicat cu oxicodonă.

După aproape un an de la moartea trapperului Mărgizeu, din cauza unei supradoze de substanțe interzise, magistrații Tribunalului București vor trebui să judece pe fond dosarul înaintat de DIICOT pentru trafic de droguri.

Primul inclupat este Georgescu Florin Teofil, cel de la care trapperul decedat ar fi procurat  18 comprimate de oxicodonă, drog de mare risc. Oxicodona este folosită ca morfină destinată pacienților oncologici. 

La scurt timp după nenorocire, nu a trecut mult, iar dealerul respectiv a ajuns în arest, alături de un complice.

”La data de 11.02.2022, unul dintre inculpați a vândut victimei 18 comprimate de oxicodonă, drog de mare risc. În urma consumului acestor comprimate victima a fost transportată la data de 12.02.2022 la spitalul Floreasca, în stare gravă, decedând în ziua de 28.02.2022. Cauza morții acesteia a fost stabilită ca fiind consumul de opiacee”, arată procurorii cu privire la inculpatul Florin Georgescu.

Al doilea inculpat, Gabriel Iordache, este acuzat că ar fi condus fără permis și drogat.

”Cu privire la cel de-al doilea inculpat, trimis în judecată în stare de libertate, s-a reținut că acesta a condus la data de 26.03.2019, în municipiul București, un autoturism în timp ce se afla sub influența substanțelor psihoactive (probele biologice recoltate de la inculpat au rezultat pozitiv la THC 0,019 ug/ml, THC-OH 0,007 ug/ml și THC-COOH 0,092 ug/ml). De asemenea, la data de 06.04.2021 acesta a condus în municipiul București un autoturism în timp ce avea suspendată exercitarea dreptului de a conduce și aflându-se sub influența substanțelor psihoactive (probele biologice recoltate de la inculpat au rezultat pozitiv la THC 0,010 ug/ml, THC-OH 0,004 ug/ml și THC-COOH 0,133 ug/ml)”, arată DIICOT.

Trapperul Mărgizeu era minor. El posta fotografii pe Instagram în timp ce flutura teancuri de bani și hainde firmă. 

În noaptea de Revelion tinerii au distrus o vilă

Mărgizeu era prieten foarte bun cu Alberto Grasu, un al tânăr cântăreț de trap, originar din Buzău, cu milioane de vizualizări pe Youtube și cu probleme penale.

Anul trecut, de Revelion, gașca tinerilor a închiriat o vilă și a distrus-o. Cu o oră şi jumătate înainte de miezul nopţii, tinerii păreau liniştiţi.

Camerele de supraveghere i-au surprins în timp ce stăteau pe canapea, la poveşti. Primul semn că ceva era neregulă a fost când unul dintre ei a scos o macetă şi a început să o fluture periculos.

Câteva minute mai târziu, un altul a distrus camera video, iar apoi s-au dezlănţuit. Nici măcar instalația electrică nu a mai rămas întreagă.