Tragerea la sorți a preliminariilor EURO 2024. Componența urnelor valorice

Tragerea la sorți a preliminariilor EURO 2024 va avea loc duminică, 9 octombrie 2022, de la ora 13:00 (ora României), la Festhalle Frankfurt, în Germania, țara gazdă a turneului final de peste doi ani.

În urma tragerii la sorți vor fi create 7 grupe de câte 5 echipe și 3 grupe de câte 6. Urnele valorice au fost realizate în baza ierarhiei Ligii Națiunilor 2022-23.

Cele 4 câștigătoare ale grupelor din Liga A în Nations League vor fi într-o urnă specială și vor fi alocate în grupe de câte 5.

Iată componența urnelor valorice:

CÂȘTIGĂTOARE LIGA A (NATIONS LEAGUE): Țările de Jos, Croația, Spania, Italia

URNA 1: Danemarca, Portugalia, Belgia, Ungaria, Elveția, Polonia

URNA 2: Franța, Austria, Cehia, Anglia, Țara Galilor, Israel, Bosnia și Herțegovina, Serbia, Scoția, Finlanda

URNA 3: Ucraina, Islanda, Norvegia, Slovenia, Irlanda, Albania, Muntenegru, ROMÂNIA, Suedia, Armenia

URNA 4: Georgia, Grecia, Turcia, Kazahstan, Luxemburg, Azerbaidjan, Kosovo, Bulgaria, Insulele Feroe, Macedonia de Nord

URNA 5: Slovacia, Irlanda de Nord, Cipru, Belarus, Lituania, Gibraltar, Estonia, Letonia, Moldova, Malta

URNA 6: Andorra, San Marino, Liechtenstein

Conform procedurii UEFA, următoarele împerecheri nu vor fi posibile: Armenia-Azerbaidjan, Belarus-Ucraina, Gibraltar-Spania, Kosovo-Bosnia și Herțegovina, Kosovo-Serbia.

În plus, pe considerente ce țin de climă, nicio grupă nu va putea conține mai mult de două echipe din următoarea listă: Belarus, Estonia, Insulele Feroe, Finlanda, Islanda, Letonia, Lituania, Norvegia.

Alte restricții ce țin de distanțele prea mari vor fi activate în grupele în care se vor regăsi Kazahstan, Azerbaidjan și Islanda.

Tragerea la sorți va începe cu echipele din urna Nations League și urna 1, coborând spre celelalte urne valorice pe măsură ce bilele sunt epuizate.

Meciurile din preliminariile EURO 2024 se vor disputa în perioada martie – noiembrie 2023, urmând a fi decise 20 dintre calificate. Alte 3 reprezentative își vor câștiga locul la turneul final în urma play-off-urilor Nations League, în martie 2024.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...

Cele mai citite articole

INSTANT_VOUCHER_SOCIAL_TICHET_32_INQUAM_Octav_Ganea

Unde vă adresați dacă nu ați primit cardul pentru tichetele sociale...

Deși îndeplinesc condițiile de eligibilitate pentru a obține tichetele sociale de 250 lei, sunt în continuare mulți români care susțin că nu au intrat...

EXCLUSIV: Baza de date a OMS dezvăluie dezastrul. Aproape 5.000.000 de...

Deşi autorităţile de la Bucureşti, şi nu numai, tac în privinţa existenţei unei multitudini de reacţii adverse generate de vaccinurile COVID -19, datele statistice...