Transelectrica are un nou CEO în persoana lui Bogdan Toncescu și un nou Directorat

Compania Naţională de Transport al Energiei Electrice ”Transelectrica” SA a anunțat Bursa de Valori București despre decizia luată de revocare a membrilor Directoratului din data de 25 iunie 2021.

Directoratul a fost revocat „ca urmare a constatării încălcării prevederilor legale și statutare aplicabile funcționării Directoratului ce a avut drept consecință lipsirea de caracterul deliberativ care este esențial pentru activitatea și deciziile Directoratului, astfel cum este reglementat de prevederile legale și statutare și așteptat de către acționarii Companiei, efectele negative potențiale ale unei astfel de conduite manifestându-se în concret cu prilejul respingerii situațiilor financiare la 31.12.2020, respingerii propunerii de repartizare a profitului la 31.12.2020, precum și revocării de către Adunarea generală a acționarilor în data de 22.06.2021 a membrilor Consiliului de Supraveghere”, se arată în comunicatul Transelectrica.

Totodată, a fost numit un alt Directorat, cu un mandat de patru luni, cu componența: Bogdan Toncescu, Ionuț Bogdan Grecia, Adrian Moraru, Catalin Constantin Nadolu și Marius Viorel Stanciu.

„Numirea membrilor provizorii ai Directoratului, respectiv Bogdan Toncescu, Ionuț Bogdan Grecia și Adrian Moraru a devenit efectivă la data prezentului Raportul curent, ca urmare a acceptării mandatului. Numirea lui Cătălin-Constantin Nadolu și a lui Marius-Viorel Stanciu va deveni efectivă la data semnării în fața notarului public a declarației de acceptare a mandatului de membru al Directoratului Companiei Naționale de Transport al Energiei Electrice „Transelectrica” SA”, se mai arată în comunicat.

Președinte al Directoratului, dar și Director General Executiv sau Chief Executive Officer al Transelectrica va fi Bogdan Toncescu. Acesta este director al Direcţiei de Guvernanţă Corporativă al Transelectrica din decembrie 2014.

De asemenea, a fost numit membru provizoriu al Consiliului de Supraveghere Victor Florin Dumitru.

Transelectrica are 1,8 mld. lei capitalizare şi este controlată în proporţie de 58,7% de statul român, prin Secretariatul General al Guvernului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...

Cele mai citite articole

Eveniment: 60 de universităţi din România îşi vor prezenta oferta educaţională...

Un număr de 60 de universităţi cu peste 6.000 de programe de studiu pentru licenţă, masterat şi doctorat îşi vor prezenta oferta educaţională online,...
Sursa foto: Facebook Manuela Hărăbor

Cum a descoperit Manuela Hărăbor că are un copil cu autism

Frumoasa actriță Manuela Hărăbor are un băiat de 32 de ani, cu autism. Artista povestește cum a descoperit că Andrei, fiul ei, are autism...