Tratament Covid-19: Primul transport de tablete antivirale a sosit la Spitalul de Boli Infecţioase din Timişoara

La Spitalul de Boli Infecţioase ”Victor Babeş” Timişoara a sosit primul transport de tablete antivirale destinate tratării pacienţilor cu COVID-19.

Este vorba despre 24.000 de comprimate ce au că substanţă activă Molnupiravirul.

”Medicamentele au fost achiziţionate de către Ministerul Sănătăţii şi sunt destinate pacienţilor vulnerabili şi în vârstă care au dezvoltat o formă moderată de COVID-19 care  se poate transforma într-o formă severă de boală. Tableta reduce cu 50% riscul de spitalizare şi de deces”, transmit reprezentanţii Spitalului de Boli Infecţioase Timişoara.

Potrivit specialiştilor, medicamentul introduce erori în codul genetic al virusului Sars-CoV-2, îi opreşte înmulţirea şi reduce astfel severitatea bolii.

Comprimatul poate fi administrat atât în unităţile sanitare, prin centrele de evaluare, cât şi acasă.

Molnupiravir este primul tratament oral specific pentru tratarea COVID-19. Până acum, toate celelalte tratamente dezvoltate pentru combaterea acestei infecţii erau injectabile.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...

Cele mai citite articole

Petrecere PORNO de 8 Martie în cel mai luxos club din...

Mai multe doamne și domnișoare din lumea politică și din lumea de business a Bucureștiului au petrecut într-un club luxos alături de un bărbat...

Un autocar cu 44 de pasageri a luat foc pe A1,...

Un autocar în care se aflau 44 de pasageri a luat foc marți dimineață, pe autostrada A1, între Sebeș și Sibiu. Călătorii au reușit...