Trei cazuri de hepatită necunoscută în Lazio; medicii încă nu știu din ce și cum apare

Hepatita misterioasă care lovește copiii cu vârste până în 10 ani continuă să incite interesul medicilor și cercetătorilor. Aceștia, împreună cu OMS, efectuează teste și fac monitorizări pentru a afla mai multe date despre virusul necunoscut care afectează copiii. Din păcate, numărul cazurilor este în creștere, dar cauzele acestei hepatitei necunoscute încă nu se știu.

În regiunea Lazio din Italia a fost înregistrat al treilea astfel de caz. După un copil de cinci ani și altul de opt luni, acum este vorba despre un copil din Roma care are mai puțin de un an. După cum declară consilierul de sănătate al Regiunii Lazio, Alessio D’Amato, acum copiii, inclusiv cel de-al treilea, sunt în stare bună. La toți cei trei copii s-au găsit aceleași caracteristici de hepatită  necunoscută.

Pentru obținerea de rezultate epidemiologice cât mai bune, medicii de la Spitalul de Pediatrie Bambino Gesù colaborează cu specialiștii de la Institutul de Boli Infecțioase Spallanzani. „Un studiu aprofundat al investigației epidemiologice e necesar. Încercăm să nu alarmăm populația, dar acordăm o mare atenție sistemului regional de supraveghere a bolilor infecțioase” – a afirmat Alessio D’Amato. Deocamdată, în afară de menținerea igienei, nu se recomandă altceva. Deci, spălat și dezinfectat pe mâini la greu!

Mai multe articole...

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele articole