Tren internațional blocat lângă București: Pasagerii așteaptă de mai bine de o oră în câmp, fără apă

Publicat: 19 iun. 2024, 21:07, de Cristina Cohuț, în ACTUALITATE , ? cititori
Tren internațional blocat lângă București: Pasagerii așteaptă de mai bine de o oră în câmp, fără apă

Trenul IRN 472, care a plecat din București către Budapesta la ora 18:15, se află blocat în câmp în apropiere de Buftea și Periș, de mai bine de o oră. Pasagerii au cerut ajutor la numărul de urgență 112 din cauza căldurii extreme.

Este o situație de urgență în apropierea Capitalei, unde un tren s-a defectat și s-a oprit brusc în câmp, în zona localității Dârza din județul Dâmbovița.

Trenul, care este plin cu călători, nu mai are aer condiționat, iar temperaturile de afară sunt foarte ridicate. Pasagerii stau de ceva vreme acolo și au apelat deja la 112 pentru intervenția ambulanțelor, deoarece până acum nu a fost luată nicio măsură pentru a-i asista cu apă sau pentru a evacua trenul.

În ultimele zile, temperaturile au fost extrem de ridicate, ceea ce a provocat întârzieri ale trenurilor, atât în Gara de Nord cât și în alte stații. Pe lângă aceasta, au fost raportate probleme serioase pe calea ferată.

S-au înregistrat foarte multe apeluri la numărul de urgență 112 pentru anumite situații din trenuri, cu rapoarte de persoane deshidratate.

Conform informațiilor disponibile, o altă locomotivă a ajuns la ora 21:00 pentru a prelua vagoanele cu călători. De asemenea, o ambulanță a ajuns deja la fața locului, iar pasagerilor li s-a adus apă.