Trezită din moarte economică, firma condusă de un actual deputat mai primește o sinecură de la stat

O companie la care actualul deputat social – democrat Virgil Alin Chirilă a avut funcții de conducere timp de patru ani a obținut prelungirea pentru licența de concesionare a unei exploatații de dolerit, material utilizat preponderent în construcții. Compania s-a remarcat după ce, în insolvență fiind, fără angajați și cu datorii, a obținut aceeași licență și o cifră de afaceri de peste un milion de lei.

Conform unui ordin semnat de Sorin-Călin Gal, președintele Agenției Naționale pentru Resurse Minerale, „se aprobă licența de concesiune privind exploatarea resurselor de dolerit din perimetrul Măgura—Stănești, județul Mehedinți, încheiată între Agenția Națională pentru Resurse Minerale, în calitate de concedent, și societatea Clarimar Impex S.R.L., în calitate de concesionar”.

Decizia asumată de președintele Agenției Naționale pentru Resurse Minerale vine de fapt în continuarea unei hotărâri similare semnate în 2020 de primul – ministru de atunci, Ludovic Orban.

La acea dată, Clarimar Impex era în insolvență, având în concesiune și desfășurând lucrări autorizate de explorare geologică a resurselor minerale de dolerit în perimetrul Obârșia Cloșani. Deși nu mai avea niciun angajat iar cifra de afaceri anuală era cât un salariu minim pe economie, s-a considerat că este îndreptățită să solicite concesiunea activității miniere de exploatare a resurselor minerale de dolerit din perimetrul Măgura—Stănești, inclus în Obârșia Cloșani (conform Notei de Fundamentare a Hotărârii de Guvern din 2020).

În 2019, compania avea zero angajați, o cifră de afaceri de 1.850 lei și pierderi de 20.000 de lei. După ce a obținut contractul de concesiune, a avut doi angajați, venituri de 800.000 de lei și a încheiat anul cu un profit de 450.000 de lei.

Anul trecut, compania a avut patru angajați, o cifră de afaceri de 1,1 milioane lei și un profit de peste 22.500 lei.

Legăturile dintre Chirilă și Clarimar Impex S.R.L.

Figură ștearsă în politică națională, Chirilă s-a remarcat în urmă cu doi ani, când a fost declarat incompatibil de ANI.

Agenția Națională de Integritate constata atunci că în perioada 16 ianuarie 2017 – 06 iulie 2018,  Chirilă, în calitate de fost Secretar de stat la Ministerul Dezvoltării Regionale, Administrației Publice și Fondurilor Europene, s-a aflat în stare de incompatibilitate, întrucât a exercitat simultan funcția publică de conducere de director executiv adjunct în cadrul Direcției Managementul Proiectelor, Dezvoltare Durabilă, Turism din cadrul Consiliului Județean Mehedinți și funcția de secretar de stat la MDRAPFE.

Anterior, Chirilă a lucrat pentru Clarimar Impex S.R.L între 2008 – 2010, ca director de vânzări, iar apoi ca director general adjunct, până în 2012.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...

Ultimele articole